<strong>PÅ FIREMANNSROM:</strong> To køyesenger, et lite skrivebord og fire låsbare skap gir en liten følelse av å være på internat.
PÅ FIREMANNSROM: To køyesenger, et lite skrivebord og fire låsbare skap gir en liten følelse av å være på internat. Vis mer

Dette rommet gir deg en følelse av å være på internat

Føler stemningen på kroppen - det er her det skjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

Allerede ved ankomsten til Kex Hostel i Reykjavík føler vi stemningen på kroppen - det er her det skjer.

Med store sekker på ryggen som ekte backpackere baner vi oss vei gjennom folkemengden som fyller lokalet fram til resepsjonen.

Det er konsertkveld, og både hotellgjester og musikkglade lokale islendinger henger ut i det store oppholdsrommet der kveldens band spiller.

På firemannsrom Resepsjonisten gir oss nøkler til firemannsrommet vi har bestilt, som vi må dele med to ukjente mennesker. Rommet inneholder to køyesenger, et lite skrivebord og fire låsbare skap i kjent amerikansk skolestil.

Rommet er trangt, men reint og fint, og gir deg kanskje en ørliten følelse av å være på internat.

<strong>FRA KJEKS TIL HOTELL:</strong> Kex Hostel i Reykjavík er oppkalt etter kjeksfabrikken som lå her før.
FRA KJEKS TIL HOTELL: Kex Hostel i Reykjavík er oppkalt etter kjeksfabrikken som lå her før. Vis mer

Vi finner oss uansett fort til rette, og romkameratene viser seg å være av det trivelige slaget, så vi henger ut i baren og tar en øl som seg hør og bør.

Livlig i oppholdsrommet Det aller meste fungerer knirkefritt, og vi bruker kvelden til å sosialisere med andre hotellgjester i oppholdsrommet.

Her har en gjeng strikke-entusiaster samlet seg til klubbmøte i sofagruppen, og det diskuteres høylytt om mønstre og garnkvalitet, mens innleide modeller sprader rundt i siste skrik på strikkefronten.

I hostellets egen barbersalong får en skjeggete kar fikset sveisen før han skal ut og sjekke nattelivet på byen.

En omreisende musiker fra Texas drar fram banjoen og tar en trall i de seine kveldstimene. Han skal holde konsert kvelden etter, og varmer opp publikum en dag i forveien.

Vi bestiller mat i baren, og både kjøtt og fisk holder høy standard.

Slitt, men sjarmerende Neste morgen er dusjområdet oversvømt når jeg står opp. Det er kanskje ikke annet å vente når så mange skal dele på tre dusjer i hver etasje.

Jeg kan uansett ikke annet enn å la meg sjarmere av hele stemningen i rommet.

KEX HOSTEL, REYKJAVÍK

Adresse: Skúlagata 28, Reykjavík, Island
Telefon: +354 561 6060
Internett: www.kexhostel.isPris: Fra ca. 110 kroner for seng i sovesal til 720 kroner for dobbeltrom med eget WC. Nesten dobbelt så dyrt om sommeren (fra 15. mai).

Rom: Alt fra seng i sovesal med 4, 6, 10 eller 16 personer til singel- og dobbeltrom med dyner og håndklær inkludert. To dobbeltrom med eget WC og fire familierom.

Beliggenhet: Midt i Reykjavík sentrum med gangavstand til det meste.

Service: Meget hyggelig og imøtekommende personale, som gjerne slår seg ned for en prat.

Dampen har lagt seg over de gamle, slitte speilene på badet og en lyspære gnistrer i takt med vann som drypper fra rørene i taket.

Du må like gammel sjarm og interiør for å trives her, men gjør du det, er stedet midt i blinken.

Man kan gå på fotosafari i bygget, som tidligere huset en kjeksfabrikk, og ende opp med en hel bok med rare små detaljer.

• Her finner du hotelltestene fra Dagbladets Inne og ute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer