Dette sier barnets navn om deg

Siri eller Sienna? Magnus eller Matheo? Navnet du velger til babyen, sier mer om deg som person enn du kanskje er klar over.

NAVNEVALG: Mange ser på navnevalget som en måte å uttrykke sin egen personlighet, stil eller smak på. Akkurat slik som vi ønsker at klær, musikk og interiør skal gjenspeile hvem vi er. ILLUSTRASJONSFOTO: iStockphoto
NAVNEVALG: Mange ser på navnevalget som en måte å uttrykke sin egen personlighet, stil eller smak på. Akkurat slik som vi ønsker at klær, musikk og interiør skal gjenspeile hvem vi er. ILLUSTRASJONSFOTO: iStockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å finne navn til det lille gullet i magen er ingen enkel oppgave. Navnet er jo noe man bærer med seg hele livet. Kanskje har du visst fra du var liten jente at du ville kalle din fremtidige datter Amalie etter bestemor? Eller kanskje du er mer opptatt av å finne et navn som ingen andre har? Navnet du velger til barnet ditt, sier faktisk mye om deg som person. Noen foreldre velger navn ut fra status. Andre velger navn som passer på den røde løperen, eller navn du kan ha i 100 år.

Den svenske navneforskeren Emilia Aldrin har skrevet doktoravhandling om navnevalg og sosial status. Hun kan bekrefte at foreldre i dag er svært opptatt av å finne det «riktige» navnet til barnet sitt.

Et spørsmål om stil - Mange ser på navnevalget som en måte å uttrykke sin egen personlighet, stil eller smak på. Akkurat slik som vi ønsker at klær, musikk og interiør skal gjenspeile hvem vi er, forklarer hun.

Arve Hjelseth, førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, kan fortelle at mens vi tidligere valgte navn ut fra familietradisjoner, går vi i dag for navn vi synes er pene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer