Dette sier sovestillingen om forholdet ditt

Hvordan dere sover sammen, sier mer om dere enn kanskje du tror.

FASTE SOVESTILLINGER: Sover du på siden, på magen eller på rygg? Tett inntil, eller så langt unna kjæresten så mulig? Ifølge forskere henger dette sammen med hvilken personlighet du har. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
FASTE SOVESTILLINGER: Sover du på siden, på magen eller på rygg? Tett inntil, eller så langt unna kjæresten så mulig? Ifølge forskere henger dette sammen med hvilken personlighet du har. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sprer du armer og bein som en sjøstjerne i senga, eller har du det aller best når du kan krølle deg sammen og søke trygghet i kjærestens armer? Uansett hva du måtte foretrekke, mener forskere at din foretrukne sovestilling avslører mye om deg og forholdet ditt.

- Sovestillingen kan påvirke følelsene våre eller vise frem personligheten din, sier Dr. Mark Kohler fra University of South Australia's Senter for Sleep Research til News.com.au.

Noen studier viser at søvnstillinger indikerer et stille kroppsspråk. Men det er mer intuitivt, og siden vi ikke diskuterer søvnstillinger med andre mennesker så ofte, er det lite som kan sies med sikkerhet.

Sover du for lite? Slik overlever du med kun tre timers søvn

Ryggsovere har høy selvtillit Ifølge den britiske Sleep Assessment and Advisory service, sover de fleste av oss på siden eller i fosterstilling. Søvnforsker Mark Kohler mener at folk som sover på siden stort sett er veltilpassede og balanserte mennesker.

- Mennesker som sover i fosterstilling, samt de som sovner med ansiktet ned i puten, er sannsynligvis noe engstelige av natur. De som sover på ryggen, i den såkalte «kongestillingen», har høy selvtillit, tror Kohler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer