Dette skal du ha til middag i dag

Og resten av uka - her er menyen, handleliste fikser du selv.

OPPSKRIFTER FOR HELE UKA: Her er Tom Victor Gausdals oppskrift på minestronesuppe med torsk. Foto: Ingvar Eriksson
OPPSKRIFTER FOR HELE UKA: Her er Tom Victor Gausdals oppskrift på minestronesuppe med torsk. Foto: Ingvar ErikssonVis mer

Det var hyggelig med alle de gode tilbakemeldingene på forrige ukes meny (mange kom via Facebook-siden). Derfor har jeg beholdt, og forsterket, det meksikanske innslaget i denne ukens utgave (du finner tidligere menyer her).

Mandag Men, aller først denne uken er det en enkel pastasalat. Den var opprinnelig en del av en samling på 10 superraske retter vi laget videoer til.

I denne retten er det lagt opp til å bruke ferdigstekt kylling som du plukker ren (det finnes også såkalt salatkylling du kan bruke). Med friske, grønne bønner, knasende sukkererter og en deilig dressing blir dette en god, rask og billig middag.


Tirsdag
Tirsdag er det tid for fisk. Oppskriften er hentet fra kokeboken Mer og tilhører superkokken Tom Victor Gausdal. Det er ikke nøyaktige mål på grønnsakene - så den kan lages etter man-taver-det-man-haver-prinsippet.

Fisken kan du enten steke eller bake i ovnen.

Onsdag Svinekoteletter serveres som regel rett fram: stekt på begge sider og klask - på tallerkenen. Det er det ikke noe i veien for, men i denne oppskriften legges det opp til en liten overraskelse. Før skjærer du av beinet. Så banker du den flatere. Da kan du nemlig rulle den opp.

Og hva er poenget, foruten at den ser kulere ut? Jo, på innsiden pakker du inn godt krydder: litt salvie og appelsinskall - eller noe annet du liker godt.

Jeg foreslår å servere den med en god potetmos og kanskje noen stekte grønnsaker.

Torsdag Pai er enkelt når du kan det. Og kan du det ikke, kan du lære det på et blunk. I denne paioppskriften finner du brokkoli, kylling, hvitløk og noen gode ting som setter smak: revet ost, muskat, timian, rosmarin, sitronsaft og sitronskall.

Fredag Denne kommer med en advarsel: Meksikanske quesadillas skaper rask avhengighet. Alle som har prøvd denne vet hva jeg snakker om.

Prinsippet er at du fyller lefsene med gode ting og har ost på toppen (høres jo temmelig velkjent ut så langt). Og så klemmer du tortillaen (som lefsa heter i denne sammenhengen) og steker den sprø i stekepanna. Og osten smelter. Igjen: Du er advart.

Lørdag Siden gårsdagen var så vellykket fortsetter vi litt til i det meksikanske sporet. Chili con carne er en rett som er så utrendy at den er trendy igjen. I oppskriften er det lite chili, men det kan du selv justere etter hvor sterkt du liker maten.

Søndag Vi skal hjem igjen. Dersom du ikke har bakt fisk i ovnen før får du alle tipsene du trenger her. Denne varianten av laks i folie er med skiver av sitron og appelsin.

Til den foreslår jeg den potetsalaten jeg liker best - og det er denne med grønne bønner og pinjekjerner.


Jeg håper det blir en flott matuke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Over 6000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Så gode kan ovnsbakte poteter bli
Lavkarbobrødet som smaker godt
10 oppskrifter med kjøttdeig
Prøv denne indiske smaksbomben

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.