Dette skal du se etter på etiketten når du kjøper karbonader

Stor forskjell på hvor mye kjøtt karbonadene inneholder.

LITE KJØTT : Mange karbonade-typer har lite kjøtt og mye fett i seg. Foto: ERIK HELGENESET.
LITE KJØTT : Mange karbonade-typer har lite kjøtt og mye fett i seg. Foto: ERIK HELGENESET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat (Bramat.no): Hvis industrifremstilte karbonadekaker var som mors hjemmelagde karbonader; laget av ren karbonadedeig, ville karbonadekaker vært både magert, proteinrikt og ikke altfor kaloririkt.

Men butikkfremstilte karbonadekaker består slett ikke bare av rent kjøtt.

En del av dem inneholder relativt lite kjøtt og mye salt. Forskjellene er store.

«Folkets karbonader» inneholder bare 52 prosent kjøtt, mens «Smedstuens biffkarbonader» inneholder hele 85 prosent kjøtt — og minst salt av alle i testen.

Smedstuens biffkarbonader er testvinner, sammen med Gildes «Skikkelige elgkarbonader».

Jevnt over har produktene i testen 60-70 prosent kjøtt. 

Litt rødt kjøtt bra I følge helsemyndighetene bør vi holde inntaket av rødt kjøtt, som jo produkter laget av kjøttdeig og karbonadedeig er, under 500 g per uke.

Dette tilsvarer 700 gram ferdig tilberedt kjøtt. Grunnen til at vi ikke skal spise for mye rødt kjøtt, er at visse studier tyder på at et høyt inntak av rødt kjøtt kan øker risikoen for kreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer