HELT NY TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann
HELT NY TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik HannemannVis mer

Dette skal du spise denne uka

Her er ukemenyen - og oppskriftene.

I forrige uke laget jeg ukemeny med ertesuppe, kjøttkaker og makrell. Denne uka er proppfull av gamle kjenninger - og noen nye bekjentskaper. Slik som det skal være. Du får servert farsekaker, torsk og indisk mat. Og, vi spiser karbonader med ertestuing og meksikanske quesadillas. Ingenting er vanskelig - alt er godt.

Mandag: karbonader med ertestuing Karbonader er en hverdagshelt strippet for mystikk, men full av tiltrekkingskraft. I denne oppskriften får den blant annet selskap av en nydelig erteremulade. De lages enkelt ved å koke erter og kjøre dem glatte med stavmikseren sammen med noen spiseskjeer remulade.

MANDAG: Karbonader med erteremulade. Foto: Erik Hannemann
MANDAG: Karbonader med erteremulade. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Vil du virkelig lage karbonader perfekte får du tipsene du trenger her.

Tirsdag: torsk med hasselnøtter Denne kan jeg nesten ikke skryte nok av. Ideen er å lage en nydelig skorpe på torsken. I denne oppskriften gjøres det ved å kjøre nøtter, rosiner (ja, ikke vær redd...) og rosmarin sammen til en grov blanding. Vend fisken i dette og gi den et nytt liv!

LØRDAG: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India, biryani. Foto: Erik Hannemann
LØRDAG: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India, biryani. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Hva serverer du til? Kanskje denne potetsalaten med pesto.

Onsdag: farsekaker Dette er ukens nostalgiske innslag. Jeg ble alltid glad når det luktet farsekaker i huset. Og jeg visste at det var brun saus i vente. Her serveres de med kålstuing som lages på klassisk vis med muskat.

Torsdag: laks og pasta En enkel pastarett med svært få ingredienser. Nok en hverdagshelt.

Fredag: quesadilla På fredagskvelden er det lurt med noe TV-vennlig. Og disse quesadillaene fyller alle krav til fredagsmat: lettvinte, kule og breddfulle av smak.

Lørdag: biryani Vi satser også på en spenstig sak denne lørdagen. Et fyrverkeri av en rett fra India fyller huset med forventninger, krydderdufter og pur matglede. (Lyst på mer, godt krydret, indisk mat? Sjekk her).

Søndag: lammefrikassé Vi skal hjem igjen. Og vi skal spise lammekjøtt som kokes lenge og vel, til det blir supermørt og saftig. Lager du denne lammefrikasseen, blir det ikke siste gang. Lover.

Ha en god og smakfull uke!

Les også:
Slik lager du DeLuxe-poteter
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Herr kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.