Dette skjedde da lakrispipene fikk 18-årsgrense

Da pipene ble plassert på tobakksrommet i taxfreebutikkene skjedde det utrolige.

TAXFREEREKORD: Pipetobakksalget syner som en stein, men lakrispipessalget går motsatt vei. Kreftforeningen motsetter seg Helsedepartementets forslag om å mye opp reglene.     Foto: Privat
TAXFREEREKORD: Pipetobakksalget syner som en stein, men lakrispipessalget går motsatt vei. Kreftforeningen motsetter seg Helsedepartementets forslag om å mye opp reglene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lakrispiper ligner for mye på vanlige piper, og kan stimulere til økt trang til skadelig piperøyking. Det mener myndighetene og ga beskjed til blant annet taxfreebutikkene at lakrispipene kun må stilles ut sammen med tobakksvarer.

Og, like viktig: Godteripipene må kun selges til personer over 18 år.

Da trodde mange at det var over og ut for lakrispipene. Så feil kan man ta.

- Rett til værs - Før det ble mediefokus på at det er 18-årsgrense på lakrispiper solgte vi lakrispiper for noen få hundre tusen kroner i året. Så eksploderte salget, og nå selger vi for fem millioner kroner i året, sier Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i Travel Retail Norway, som er Norges største taxfree-aktør.

Travel Retail Norway AS (TRN) er Norges ledende operatør av Duty Free, med butikker på OSL Gardermoen, Trondheim Værnes, Bergen Flesland, Stavanger Sola og Kristiansand Kjevik.

På venterommet Helsedepartementet foreslo sist høst å fjerne både 18-årsgrensen og kravet om at lakrispipene måtte være på tobakksrommet på flyplassene. 

Forlaget om ny Tobakkskadelov  ble sendt ut på høring, og i denne er det foreslått oppmykinger i forhold til lakrisgodteriet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer