ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil, smaker det lever. Det kan vi ikke leve med. Foto: Erik Hannemann
ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil, smaker det lever. Det kan vi ikke leve med. Foto: Erik HannemannVis mer

Dette spiser du i helga

Andebryst og pannekaker? Vær så god.

Endelig helg!

Og den skal jeg fylle med masse god mat og vin. For jeg skal nemlig ha andebryst til hovedrett.

Men først: En herlig forrett!

Og middagen starter med en shot. Av erter. Små glass fylles med god, varmende suppe.

Dette er noe jeg serverer ofte fordi det er kjapt, godt og vidunderlig enkelt: Stek en sjalottløk, ha i frosne erter, fløte, kyllingkraft og kjør det glatt i en stavmikser. Så kan du ha i litt trøffelolje og/eller litt parmesan før servering.

Hovedretten denne gangen er jålete, fransk og helt fabelaktig. Andebrystet steker jeg perfekt på denne måten og serverer med viltsaus, mandel- og selleripuré og en elegant og krydret rødsløkskompott.

Jeg har mest lyst på profiteroller igjen, men jeg kan jo ikke spise det hver helg. Så jeg går for noen heidundrande pannekaker - ja, de med både marsipan og sjokolade. (For mye? Da har du ikke prøvd denne!).

Selv stiller jeg i en særklasse når det gjelder å spise mye og overdådig. Så kanskje noen heller vil ha noe syrlig og lett etter andekjøttet? I så fall er sitronsorbet et herlig alternativ.

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.