Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette spiser du til middag denne uka

Alle oppskriftene du trenger.

Mandag: Pasta med chorizo Vi begynner pasta. Og den er ikke vanskelig! Kok pasta og ha i grønne bønner de siste par minuttene av kokingen (med en gang om du bruker fersk pasta). Stek chorizo (du kan bruke den som den er også), hakk tomater og bland det med pølse og fetaost. Skal vi si 10 minutter?

Tirsdag: Fiskegrateng Jeg blir ikke overrasket om det viser seg at tirsdager er skapt for fiskegrateng. Dersom du synes det virker som mye jobb å lage hvit saus og potetmos på samme dag, kan du faktisk lage potetmosen i forveien. Ellers er det ikke spesielt utfordrende å lage denne nydelige fiskegratengen (se her for å lese om noen detaljer).

Onsdag: Gulrotsuppe Dette er kanskje ukens enkleste oppskrift: Stek løk, kok gulrot, mos og smak til med buljong og krydderier. Servér med en klikk crème fraîche. Har du overskudd kan du gjerne bake superbrødet (da må du sette deigen dagen i forveien, men du slipper å kna!).

Torsdag: Fisk med ingefær og sopp med persille og parmesan Jeg velger å kalle denne ukens mest elegante rett. Fisk får en helt ny og annerledes dimensjon når den får dette eksotiske anstrøket av ingefær. Hvordan? Enkelt: Bare legg skiver av fersk ingefær i buken på fisken sammen med litt salt. Tilbehøret er sopp med persille og parmesan. Er du ivrig soppsanker kan du selvsagt bruke selvplukket sopp.

Fredag: Albondigas med squash og mozzarella Spanske kjøttboller står på menyen denne fredagen. Server dem med en enkel squash- og mozzarellarett. Du kan selvsagt lage deg et lite tapasbord ved å lage aioli, stekt chorizo og hvitløk, bakte reddiker og krabbe med mango, men du får begrense deg...

Lørdag: Hamburger med lammekjøtt Lørdagen blir enda bedre med hamburger og hamburgeren blir bedre med lammekjøtt. Lover. Og den lager du med aioli slik at alle blir glade.

Søndag: Karbonader med erteremulade Uka kommer trygt i havn med karbonader. Og når du serverer de med erteremulade er det noe du ikke kommer til å angre på. Ha en god, velsmakende uke!

ALBONDIGAS: Spanske kjøttboller på sitt beste. Foto: Erik Hannemann
TILBEHØR TIL FISK: God og enkel siderett. Foto: Erik Hannemann
DU MÅ LÆRE TO KNEP: For å få til en god fiskegrateng. Sjekk oppskriften under. Foto: Erik Hannemann
HAVABBOR: Med ingefær i buken. Foto: Erik Hannemann
BRA START PÅ UKA: Pasta med chorizo. Foto: Erik Hannemann
KARBONADER: Med erteremulade. Foto: Erik Hannemann
GULROTSUPPE: Herlig enkelt. Foto: Erik Hannemann
ALBONDIGAS:  Spanske kjøttboller på sitt beste. Foto: Erik Hannemann
ALBONDIGAS: Spanske kjøttboller på sitt beste. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Artikkelen er opprinnelig skrevet for klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media