Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette stopper tyven

Hjemmeovervåking burde interessere de fleste i disse innbruddstider. Dette systemet er helt supert, men ekskluderer Mac-brukere.

STOPP TYVEN: Bare synet av et slikt kamera vil nok få uønskede gjester til å tenke seg om en ekstra gang før de kommer på besøk. Foto: Logitech
STOPP TYVEN: Bare synet av et slikt kamera vil nok få uønskede gjester til å tenke seg om en ekstra gang før de kommer på besøk. Foto: Logitech Vis mer

Logitech Alert er en serie av overvåkingskameraer for hjemmebruk.

Alert 750e, som vi har testet her, er utendørsversjonen. Vi har testet andre overvåkningskameraer, som D-Link DCS-2121, som kun egner seg til bruk innendørs. På Logitech Alert 750e er både kamera og tilkoblingsboks værtettet.

Det følger også med et lass av monteringsremedier til å skru det hele opp på egnet sted.

Nettverk Tilkoblingsboksen er verdt å nevne.

MONTERING: Med på kjøpet får du en såkalt home plug-løsning som gir nettverksforbindelse til kameraet via strømnettet. Foto: Logitech
MONTERING: Med på kjøpet får du en såkalt home plug-løsning som gir nettverksforbindelse til kameraet via strømnettet. Foto: Logitech Vis mer

Selve kameraet kobles til en boks via nettverkskabel, som også gir kameraet strøm.

Tilkoblingsboksen er også en Powerline-adapter, så når den kobles til strømnettet formidles signalet fra kameraet videre til bredbåndsrouteren din via strømkablene i huset.

I andre enden, ved bredbåndsrouteren, kobles en ny Powerline-adapter i stikkontakten, og ut fra denne en nettverkskabel inn i bredbåndsruteren.

Powerline-konseptet (også kalt HomePlug) er smart, for det gir en mye mer stabil tilkobling enn om kameraet brukte WLAN. Selv om hastigheten på Powerline-nettverk er avhengig av hvilken kurs man er på, hadde vi aldri problemer med dette under testing.

Men merk at man er avhengig av å ha begge ender av systemet tilkoblet en og samme sikringsboks.

Ikke Mac-støtte Systemet må settes opp via Windows, for programvaren støtter ikke Mac!

Opptak lagres på Micro-SD-kort i kameraet, men kan automatisk overføres til PC når det blir fullt. Står PC-en på vil alle opptak automatisk bli overført fra kameraet til PC-en.

Det er også mulig å se kameraene via internett, ved bruk av nettleser eller apper til iPhone, Android og Blackberry, men Windows-PC-en må til for å endre innstillingene.

Du kan gjøre kontinuerlige opptak eller sette i gang opptak ved bevegelse. Bevegelsessensoren fungerer veldig bra. Lyd er det også på opptakene.

Fra programvaren kan du sette opp digital panorering, utsnitt og mer. I alt seks kameraer kan kobles til programvaren.

Imponerende videokvalitet Videokvaliteten er meget imponerende, og utendørskameraet har også nattmodus, noe innendørsversjonen av Alert-kameraene ikke har.

UTE: Logitech Alert 750e er værtettet og kan stå utendørs. Logitech
UTE: Logitech Alert 750e er værtettet og kan stå utendørs. Logitech Vis mer

Skal det være noe vi har å utsette på Alert 750e utover manglende Mac-støtte, er det at kabelen som kobles til kameraet er svært utsatt.

Her trengs det smart plassering slik at kjeltringene ikke får klippet ledningen. Bortsett fra det er dette et meget gjennomtenkt produkt. Prisen er ganske høy, men det er også kvaliteten.

Les også:
Verdens beste webkamera
Denne PC-en passer best i stua
Test: Kraftiv bærbar PC til spill

NATTSYN: Logitech Alert 750e ser også hva som skjer om natten. Logitech
NATTSYN: Logitech Alert 750e ser også hva som skjer om natten. Logitech Vis mer

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.

IKKE MAC: Du må bruke en Windows PC for å konfigurere kameraet. Du kan også bruke mobilen for å se hva kameraet ser. Logitech
IKKE MAC: Du må bruke en Windows PC for å konfigurere kameraet. Du kan også bruke mobilen for å se hva kameraet ser. Logitech Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media