Dette styrer bilvalget ditt

Hvilke egenskaper ønsker du at bilen skal ha, og hva sier valget om deg som person? Her er svaret!

«SI MEG HVA DU KJØRER OG JEG SKAL SI HVEM DU ER»:  Tesla Model S (t.v.) er bilen som har greid å overbevise en av de mest kresne kjøpergruppene, ifølge undersøkelsen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«SI MEG HVA DU KJØRER OG JEG SKAL SI HVEM DU ER»: Tesla Model S (t.v.) er bilen som har greid å overbevise en av de mest kresne kjøpergruppene, ifølge undersøkelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse viser hvilke bilmerker som passer deg.

- Det handler om å komme under skallet på nybilkjøperen. Vi fikk spørreobjektene til å avsløre detaljer ved seg selv som de ikke ville ha gjort ellers, sier Anders G. Hovde, seniorrådgiver ved TNS Gallup.

Den siste tida har han sett nærmere på hvilke følelser som knytter seg til nordmenns nybilkjøp. Nøkkelen til det unike grunnlaget var bruk av såkalt omvendt psykologi.

- Hvis vi stiller direkte spørsmål rundt folks følelser og preferanser, får vi ofte diffuse svar. Denne gangen gjorde vi det annerledes. Vi viste en rekke bilder og spurte 4200 mennesker om hvordan forskjellige bileiere framstår. Det de ikke visste, var at vi konsentrerte spørsmålene rundt de samme bilmodellene som de selv eier. På den måten fikk vi folk til å fortelle om seg selv gjennom andre, forteller Hovde.

Mange har fordommer knyttet til forskjellige bilmerker. Audi- og BMW-eierne blir ofte oppfattet som de mest hissige, mens elbilsjåføren flyter på en bølge av kunstig miljøsamvittighet der han suser forbi i kollektivfeltet.

Volkswagen-eieren er snusfornuftig og traust, mens Volvo-folket fremfor alt er opptatt av sikkerhet. Men stemmer oppfatningene med virkeligheten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer