Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette tiltrekker oss mest ved andre

Personlige opplevelser betyr like mye som gener, viser studie

NYGIFT OG
FORELSKA:
Stephanie Sikkes og
Øyvind Larsen feirer
giftemålet med et
kyss. Senere blir det
bryllup i både Las
Vegas og hjemme i
Larvik. FOTO: JACQUES
HVISTENDAHL
NYGIFT OG FORELSKA: Stephanie Sikkes og Øyvind Larsen feirer giftemålet med et kyss. Senere blir det bryllup i både Las Vegas og hjemme i Larvik. FOTO: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

«Skjønnheten ligger i øynene til den som ser» heter et populært ordtak, og ny forskning viser at selv tvillinger har ulike syn på skjønnhet.

Studien ble ledet av Laura Germine fra Massachussetts General hospital og Jeremy Wimer fra Wellesley College. De fikk mer enn 35 000 mennesker til å ta en onlinetest. I tillegg testet de tvillinger og hva de så på som et attraktivt ansikt. Resultatet viste at rundt halvparten av våre preferanser er bestemt ut ifra gener, og at selv eneggede tvillinger blir tiltrukket av ulike ting.

Gylne snitt

Blant de genetiske preferansene er symmetri i ansiktet og resten av kroppen sett på som attraktivt.

- Hjernen vår symboliserer det symmetriske ubevisst med noe som er vakkert og dermed også noe vi tiltrekkes av. Hvis du er veldig utsatt for stress og infeksjonssykdommer får du ofte et usymmetrisk ansikt, forteller Ivar Folstad, professor i arktisk og marin biologi ved Universitetet i Tromsø.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.