Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette tjener Jeremy Clarkson

Top Gear stjernen har til salt i grøten.

GOD LØNN: BBC-programleder Jeremy Clarkson tjener godt på Top Gear eventyret. Her er han i Oslo. Foto: EiIVIND SKJERVUM
GOD LØNN: BBC-programleder Jeremy Clarkson tjener godt på Top Gear eventyret. Her er han i Oslo. Foto: EiIVIND SKJERVUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): The Telegraph har snust litt rundt i årsrapporten til BBC og funnet frem til at Top Gears hovedmann, Jeremy Clarkson, tjener nok til livets opphold - og litt til.

3,5 millioner pund, eller vel 33,5 millioner norske kroner etter vekslingskursen i skrivende stund, tjener den krøllete moromannen.

Mesteparten av utbetalingen, 25,7 millioner kroner, kommer fra reklameinntekter, live-opptredener, samt spin-off produkter. I tillegg har han vel 3,3 millioner kroner som godtgjørelse for showene.

Lønnen han mottar fra BBC som programleder skal være i størrelsesorden 4,5 millioner kroner.

Russland, USA og Australia er blant landene som har egne varianter av Top Gear med egne programledere. Fire millioner DVD-er har blitt solgt, og det selges over 150 Top Gear produkter, som t-skjorter og skateboard.

Ikke alene BBC betalte 16 av sine programledere mer enn 500 000 pund, over 4,7 millioner norske, i året i fjor.

Programlederne Graham Norton og Gary Lineker skal hver ha tjent vel 19 millioner kroner hver i fjor, mens Alan Hansen skal ha tjent rundt halvparten av det igjen.

Clarkson er med andre ord ikke alene om å heve en solid lønn fra den engelske tv-kanalen, men takket være populariteten til programmet er det han som ler høyest, hele veien til banken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!