UNDERTØYSREKLAME: Denne modellen med kvinnelige former har provosert mang en amerikaner.
UNDERTØYSREKLAME: Denne modellen med kvinnelige former har provosert mang en amerikaner.Vis mer

Dette vil de ikke vise på tv

Se undertøysreklamen amerikansk tv ikke tør vise.

|||

Lane Bryant designer undertøy for plus-size kvinner, og har i den forbindelse laget en reklamevideo for underlinjen Cacique.

Slagordet for reklamen er «So sexy, so not what mom would wear» (Så sexy, så ikke hva mamma ville hatt på seg).

På sine egne nettsider har de lagt ut reklamen for undertøyet som de amerikanske tv-kanalene ABC og Fox ikke vil du skal se, som de så fint formulerer det.

Dette er slett ikke den første reklamen som blir svartelistet. Tidligere har Klikk.no skrevet om en Calvin Klein-reklame som ble bannlyst i USA.

Lane Bryant har for øvrig en egen blogg der de skriver hvordan de ser på saken.


Men hva med Victoria's Secret?

Særlig er det irriterende for det amerikanske undertøysmerket at konkurrenten Victoria's Secret får vise sine undertøysreklamer på alle de store tv-kanalene, uten de samme restriksjonene.

- Det er jo ingen hemmelighet at mens Victoria's Secret sine «The Nakeds-reklamer» vises på de store tv-kanalene, gjør tv-skjermene hete og blottlegger nesten alt bortsett fra sjelen sin, så blir vår sensuelle fristerinne som viser sofistikert frekkhet dømt som upassende. Tv-kanalen uttalte at «hun viser for mye kløft». Gisp!, skriver de på bloggen, og kommentarene lar ikke vente på seg.


Diskriminering?

Det er tydelig at Lane Bryant føler seg diskriminert i forhold til Victoria's Secret, og mange av leserne som har kommentert bloggen (og andre blogger og nettsteder som har tatt opp temaet), mener at dette klart har med størrelsen på bysten til modellen å gjøre.

Andre påpeker at det overhodet ikke har noe med saken å gjøre, det er innholdet i reklamen som er støtende.

Se Lane Bryant sin reklame

Her kan du se Lane Bryant-videoen som Fox og ABC ikke tør vise.


Se Victoria's Secret sin reklame

Her kan du se reklamen for undertøyslinjen The Nakeds, som vises uten restriksjoner på alle de store amerikansk tv-kanalene.


Hva mener du?

Tror du Lane Bryant-reklamen ville blitt tatt av lufta her i Norge? Og hva tror du er årsaken til at Fox og ABC ikke ønsker å vise reklamen i beste sendetid? Er det størrelsen på modellen, eller er det innholdet som er støtende?

Vi vil gjerne høre din mening.


Les også:

Riktig bh gjør deg slankere

Null toll på truser

Alt du trenger å vite om bikinivoksing

De beste nye designerne


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.