HANDY: Mange menn vil ha verktøy til jul. Aller helst drill. FOTO: Turid røste
HANDY: Mange menn vil ha verktøy til jul. Aller helst drill. FOTO: Turid røsteVis mer

Dette vil menn ha til jul

Skal du glede mannen i huset bør du kanskje legge en drill under juletreet?

Mange menn vil ha verktøy til jul, viser en undersøkelse YouGov har gjort for Biltema.

36 prosent av norske menn ønsker seg verktøy. Aller helst drill.

- Menn snakker ofte seg i mellom om at damer skaffer seg en masse unødvendige ting. Men slikt kommer nok an på øynene som ser. Menn har alltid bruk for mer verktøy, sier daglig leder Tommy Fredriksen i Biltema i en pressemelding.

Behovet er høyst reelt, mener Otto Robsahm, kjent fra Sinnasnekker?n på TVNorge.

- Det er vel litt som med mobiltelefoner, vi vil ha det nyeste og beste. Men hvis du eier en bolig er det bare tull ikke å ha mye verktøy. Det er alltid noe som må repareres. Treverk råtner, vegger må males. Det er en konstant kamp mot elementene, sier Robsahm.

Clas Ohlson fikk utført en lignende landsdekkende undersøkelse i fjor av Norstat.

- 33 prosent av de spurte mennene ønsket seg verktøy. Samtidig sjekket vi ut hva kvinnene ønsket seg, og menn holder seg stort sett til oppsatt ønskelister. Kvinner får nesten alltid det de vil ha, forteller Camilla Tully i Clas Ohlson til klikk.no.

Alene i verktøyavdelingen

- Vi er sikre på at det samme gjelder i år. Det er ikke vanskelig å se at menn fremdeles er ganske alene i verktøyavdelingen, mens kvinnene holder seg i våre andre avdelinger. Siden vi har omtrent like mange kvinnelige kunder som mannlige, er det lett å få øye på.

Av de som ønsker seg verktøy, svarer hver tredje at de vil ha drill. En drill kan som regel både skru og bore. I hvilke materialer avhenger imidlertid av hvor sterk drillen er.

Drill som gjør alt
Tidligere i år gjorde klikk.no en stor test av nettopp driller. Vi fikk to vinnere, og den ene var en skikkelig overraskelse.

- Jeg tror de fleste ønsker seg en drill som gjør alt, men dessverre er det fortsatt du som må gjøre jobben. Drillen er bare ett nyttig hjelpemiddel. Det skal i en del tilfeller litt trening til før jobben blir bra, sier Tommy Fredriksen i Biltema.

Mange har erfart hvor viktig det er å holde drillen rett før man setter i gang. Og at det ofte går bedre hvis man lager et lite hull med syl eller dor hvis underlaget er hardt.

Et must blant verktøy
Sinnasnekker?n drar ikke langt uten en drill.

- Jeg har driller over alt, på kontoret, i garasjen, én i hver av de to bilene mine. Den er et must blant verktøyene, sier Robsahm.

For øvrig er multimediaavdelingen også én av favorittene blant mannlige kunder. Du må altså ikke ønske deg verktøy selv om du er mann.

Interiør og møbeldesigner Halvor Bakke forteller til klikk.no at vinglass aldri blir feil. Han har skrevet opp glassene Alba fine line fra Magnor Glassverk på ønskelisten.

Les også:

Råere spikertriks har du aldri sett før

Her er ekspertenes tips til hullsag

Slik velger du riktig spiker

Bli inspirert av stilige julehjem

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Vinglass blir sjelden feil. Her er glassene Alba fine line fra Magnor Glassverk.  FOTO: Produsent
Vinglass blir sjelden feil. Her er glassene Alba fine line fra Magnor Glassverk. FOTO: Produsent Vis mer