Du leser nå Dagbladet Pluss

Underlivssmerter:

Diagnosen er mer utbredt enn migrene: Hanna (29) kan ikke ha sex uten å få vondt

Den er ukjent for mange, men mellom 10 og 20 prosent fertile kvinner rammes av vestibulitt. 

Tabubelagt: - De siste årene har jeg vært mer åpen om det. Det tar fremdeles stor plass i livet mitt, men smertene går heldigvis mer opp og ned nå, sier Hanna (29). Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
Tabubelagt: - De siste årene har jeg vært mer åpen om det. Det tar fremdeles stor plass i livet mitt, men smertene går heldigvis mer opp og ned nå, sier Hanna (29). Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Jeg har pleid å si at det er som om noen stikker nåler i deg. Eller at du har falt på sykkel og fått et skikkelig skrubbsår på kneet og så gnir noen på det. Det kjennes litt sånn å ha sex, sier Hanna (29).

Hun har hatt vestibulitt, eller provosert vestibulodyni, i 10 år. Vestibulitt er en langvarig smertetilstand som gir store smerter i området rundt skjedeinngangen.

For mange innebærer det at de får problemer med å gjøre dagligdagse ting, som å bruke tampong, sykle eller ha på stramme bukser.

Tilstanden er mest utbredt blant kvinner i fertil alder, og det antas at andelen som rammes av vestibulitt er mellom 10 og 20 prosent. Til sammenligning rammes om lag 10 prosent av befolkningen av migrene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.