Bil:

Diesel er fortsatt populært, men hos Rune går salget trått

Trodde du diesel var død? Tro om igjen. Nye tall viser at oljebrenneren fortsatt holder stand.

SLITER: Rune Hollerud Bjerke opplever at det er tungt å selge dieselbiler om dagen, til tross for hva ekspertene sier. Foto: Rune Nesheim
SLITER: Rune Hollerud Bjerke opplever at det er tungt å selge dieselbiler om dagen, til tross for hva ekspertene sier. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Nå skal alle ha elbil» er noe vi har hørt det siste året. Men det viser seg å være en myte. Det har riktignok vært drastiske endringer i nybilsalget, men diesel er fortsatt populært på bruktbilmarkedet.

De hyppige endringene i miljø- og avgiftspolitikk på biler de siste åra har gitt store utslag på hvilke nye biler vi kjøper.

76 til 20 prosent

2011 ble toppåret for diesel. Da var dieselandelen på nye biler hele 76 prosent. I oktober i år er andelen nede på 20. Dieselsalget er ene og alene spist opp av hybridbiler og elbiler.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer