Diesel-utslipp: Fortsatt skyhøyt over kravene

Samtidig som industrien hevder at de har funnet løsningen på forurensningsutfordringene med dieselmotorer, hevdes det i nye studier at situasjonen er verre enn noen sinne.

KAN BLI ET VANLIG SYN: I fjor vinter hadde Oslo sin første dag med dieselforbud - riktignok i begrenset omfang. Men de nyeste studiene som angår utslippene fra dieselmotor risikerer å avstedkomme krav om ytterligere innstramminger. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix
KAN BLI ET VANLIG SYN: I fjor vinter hadde Oslo sin første dag med dieselforbud - riktignok i begrenset omfang. Men de nyeste studiene som angår utslippene fra dieselmotor risikerer å avstedkomme krav om ytterligere innstramminger. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Senest mandag 18. juni, blusset dieselkrisa opp igjen. Det ble kjent at toppsjefen i Audi, Rupert Stradler, var blitt arrestert, et nytt kapittel i den såkalte dieselgate, skandalen som ble kjent i 2015 ved at Volkswagen ble tatt for juks med målinger av utslippsdata fra dieselbiler.

Samtidig kjemper tysk industri for å gjenopprette dieselmotorens troverdighet. Volkmar Denner er toppsjef i Bosch, den tyske giganten innen elektronikk og avanserte mekaniske systemer til bilindustrien. I april i år hevdet han at de har utviklet et system som kutter utslippene av helseskadelige nitrogenoksider (NOx), fra dieselmotorer til en brøkdel av hva de er i dag.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer