FULL FERIEFART: Ferie er gøy, også for barn. Men høytidene kan også være en utfordring for foreldre som har delt omsorg. Foto: FRANK KARLSEN
FULL FERIEFART: Ferie er gøy, også for barn. Men høytidene kan også være en utfordring for foreldre som har delt omsorg. Foto: FRANK KARLSENVis mer

Dine, mine og våre barn - slik takler du utfordringene

Les ekspertenes råd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Det kan bli mye ferie-kluss i familier med dine, mine og våre barn. Vi har eksperttipsene som kan løse familiefloka - og sikre samlivet.

- SLIK LØSER VI DET MED DINE OG VÅRE BARN HJEMME:Christine Røgenæs (36), Thomas Rist Holmen (36), Linnea (7), Milian (2 ½) og Wilmer (10 måneder) har akkurat kommet hjem fra påskefjellet. I morgen skal Linnea til faren sin. - Det kommer alltid til å være tungt at ett av barna må reise etter en uke, sier Christine. Foto: FRANK KARLSEN For Thomas Rist Holmen var det en stor omstilling å gå fra ungkar til plutselig «bonuspappa».(Dagbladet): Da han møtte Christine Røgenæs for fem år siden, hadde hun en datter på to og et halvt år fra et tidligere forhold. Det ble en omstilling som krevde mye av dem begge.- Det var en stor forandring å gå fra å være singel ungkar med bare meg seg å ta vare på, til å komme inn i et mor-datter-forhold, sier Rist Holmen.Dagbladet møter familien hjemme på Hovseter i Oslo. Siden den gang har paret fått Milian (2) og Wilmer (10 mnd.).Før de fikk sine egne barn, brukte Rist Holmen mye tid på å lese om hvordan han skulle forholde seg til å komme inn i en allerede etablert, liten familie.- Jeg husker jeg leste mye Jesper Juul om det å være bonuspappa, og ikke prøve å være en ny pappa. Det hjalp meg veldig, sier Rist Holmen.I dag synes de det går fint. Annenhver uke er Linnea (nå 7) hos moren, bonuspappa Thomas og sine to småsøsken. Påske, jul og andre høytider deler familiene på annenhvert år.- Det kommer nok alltid til å være tungt at ett av barna må reise etter en uke. Det kommer jeg alltid til å ha litt dårlig samvittighet for, sier Røgenæs om datteren Linnea.I starten var det en omstilling, men i dag synes verken bonuspappaen eller trebarnsmoren at det går ut over parforholdet.- For oss fungerer det fint mye takket være at jeg og pappaen hennes har et veldig godt forhold oss i mellom. Jeg tror det er viktig å være tydelig overfor henne om at pappaen og jeg fungerer best som venner, og at Thomas og jeg passer som kjærester, sier Røgenes.

En moderne familie har gjerne flere kull barn. I høytider og ferier kan utfordringene med dette komme tydelig fram. Med påskeferien vel overstått, kan tanken om «ikke igjen» ha slått noen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn