Diplomatsønnen Martin var 13 år da han begynte å drikke i skjul

- Jeg elsket effekten av alkohol. Til slutt styrte det alt, sier Martin Svedman (41). Nå gir han ut sin første diktsamling, inspirert av eget liv.

FRA INNSIDEN: Martin Svedman skildrer en alkoholikers liv, sett fra innsiden. - Etter at jeg sluttet å drikke for åtte år siden, begynte jeg å skrive, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog
FRA INNSIDEN: Martin Svedman skildrer en alkoholikers liv, sett fra innsiden. - Etter at jeg sluttet å drikke for åtte år siden, begynte jeg å skrive, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Washington DC, tidlig 90-tall: Huset de har flyttet inn i føles gigantisk. Det har teppebelagte trapper som fører opp til egne fløyer, smijernsporter, eget svømmebasseng.

Martin Svedman er 13 år. Faren hans har nettopp tatt med familien til USA, der han har fått jobb ved den norske ambassaden i Washington.

I kjelleren er fryseboksen med vodkaflaska. Den fine flaska som foreldrene ikke drikker av selv, som bare tas fram når gjester kommer. Martin henter den. Drikker. Føler euforien.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer