INNERTIER: En god akevitt med et ekstra nyansert hint av karve, nellik, kanel og kardemomme kan være en innertier til julematen. Foto: NTB SCANPIX
INNERTIER: En god akevitt med et ekstra nyansert hint av karve, nellik, kanel og kardemomme kan være en innertier til julematen. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Akevitt-test

Disse akevittene får terningkast seks

Akevitten er et naturlig følge til de klassiske norske julerettene.

Akevitt har lange tradisjoner her til lands og er foreløpig det eneste Norge har å by på av drikkevarer med internasjonal standard.

Juletida er høysesong for akevitten og er et naturlig følge til de klassiske norske julerettene.

Akevitt drikkes i store mengder i november-desember hvert år og får ellers i året lite oppmerksomhet.

Gjør seg godt med fet, smaksrik mat

Dens krydrede smak og rensende effekt gjør seg meget godt med julas fete smaksrike mat og er derfor blitt en del av vår norske matkultur.

Med sin egenartede og karakteristiske smak er akevitten et brennevin som fortjener oppmerksomhet også utenfor sesong.

Sammen med våre naboland er dette en unik og særegen skandinaviskprodusert drikk som absolutt kan måle seg med andre brennevin med internasjonalt ry.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn