Disse brødene sikrer den gode helgefrokosten

Charlotte Mohn Gaustad deler sine beste oppskrifter.

GODT BRØD: Hjemmebakt er best, og Charlotte Mohn Gaustad frister med ferske surdeigsbrød til helgefrokosten. Foto: METTE MØLLER
GODT BRØD: Hjemmebakt er best, og Charlotte Mohn Gaustad frister med ferske surdeigsbrød til helgefrokosten. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VANG på Hedemarken (Dagbladet Endelig fredag):

Hjemmebakt er best, og det er sunnest.

Du har full kontroll på alt du putter i brøddeigen, og kan justere både grovhet, smak og mengde gjær.

Charlotte liker å bruke surdeig, og i vinter har hun prøvd seg fram med et nytt hjelpemiddel som forenkler bakingen.

Hun tilsetter tørket surdeig i deigen, og er veldig fornøyd med det.

Bakenyhet

- For hjemmebakeren kan det vært litt voldsomt med surdeigsbaking, men de nye pakkene med tørket surdeig er helt geniale. Det er et ganske nytt produkt som har kommet det siste året, og jeg har begynt å bruke det i nesten alle gjærbakstoppskrifter, forteller Charlotte.

- På den måten bruker jeg mindre gjær, og surdeig gir både mer smak og et saftigere brød som holder seg bedre, sier hun, travelt i gang med dagens brødbaking.

Kjøkkenmaskinen durer og går, og på benken står melposer av alle slag. Rugmel, havregryn, hvetemel og speltmel fra Nes.

Hvis brøddeigen trenger elting, anbefaler Charlotte å bruke kjøkkenmaskin. Skal du elte for hånd, må du holde på lenge og bruke mye krefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer