Du leser nå Dagbladet Pluss

Disse enkle grepene hindrer nødstopp

Ferieturen med familien skal være hyggelig og avslappende. Fire små feil kan imidlertid forvandle den til et lite mareritt. Med noen enkle forberedelser fjerner du de fleste årsakene til nødstopp selv.

ENKELT Å UNNGÅ: - Varme sommerdager og tung last gir ekstra påkjenning på bilen, sier Petter Schøyen, leder av SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området. Det er ofte enkle ting som gjør at bilen stopper langs veien. Med noen forberedelser fjerner du de vanligste årsakene til nødstopp. <br>Foto: Rune Korsvoll
ENKELT Å UNNGÅ: - Varme sommerdager og tung last gir ekstra påkjenning på bilen, sier Petter Schøyen, leder av SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området. Det er ofte enkle ting som gjør at bilen stopper langs veien. Med noen forberedelser fjerner du de vanligste årsakene til nødstopp.
Foto: Rune KorsvollVis mer

Ingen ønsker å oppleve en feriestart med bråstopp midt på Hardangervidda eller i veikanten i fredags-rushet ut av Oslo.

Petter Schøyen leder SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området og har hjulpet bilister i nød i mer enn 30 år. Han har opplevd det meste som kan gå galt for bilister som skal på sommerferie.

- Varme sommerdager og tung ferielast gir ekstra påkjenninger på bilen. Derfor bør du ta noen forholdsregler før turen starter. Når bilen stopper langs veien oppleves det ofte som et mareritt. Det er uansett irriterende og betyr forsinkelser, sier Schøyen, som peker på at det i tillegg kan oppstå trafikkfarlige situasjoner:

- En bil parkert halvveis ut i veien og passasjerer som vaser rundt, er skummelt. Helst bør du ta bilen på en full service før ferien, men det skal heller ikke mye innsats til for å forebygge mange av problemene som går igjen i nødstopp-statistikken vår, sier han, og peker på fire vanlige årsaker til nødstopp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.