Du leser nå Dagbladet Pluss

Disse erogene sonene tenner partneren din aller mest

Avsløres i den første studien av sitt slag noensinne.

EROGENE SONER: Dette er en oversikt over de erogene sonene deltakerne i studien rangerte høyest. - Det som overrasket oss mest ved studien, var at resultatene var bemerkelsesverdig sammenfallende på tvers av alder, kjønn, legning og nasjonalitet, sier forfatterne bak studien. Foto: COLOURBOX
EROGENE SONER: Dette er en oversikt over de erogene sonene deltakerne i studien rangerte høyest. - Det som overrasket oss mest ved studien, var at resultatene var bemerkelsesverdig sammenfallende på tvers av alder, kjønn, legning og nasjonalitet, sier forfatterne bak studien. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Enkelte deler av hudoverflaten vår er ekstra følsomme for seksuell pirring, og kalles erogene soner.

Nevrologer og forskere fra Bangor University i Storbritannia og University of the Witwatersrand i Sør-Afrika har nylig publisert en studie i tidsskriftet Cortex som blant annet viser hvilke erogene soner som tenner oss aller mest.

800 personer har deltatt i studien, som forskerne antyder at er den første kvantitative og systematiske studien av erogene soner noensinne.

Deltakerne har gitt 41 ulike kroppsdeler poeng mellom null og ti, ut fra hvor opphisset de kan bli ved berøring av de ulike delene.

- Det som overrasket oss mest ved studien, var at resultatene var bemerkelsesverdig sammenfallende på tvers av alder, kjønn, legning og nasjonalitet. Det tyder på at våre erogene soner er resultat av nevrologiske faktorer, heller enn kulturelle variabler og individuell livserfaring, sier studiens førsteforfatter, professor Oliver Turnbull ved Bangor University.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.