Disse gutta skal sette ny verdensrekord i besøkte land på ett døgn

Følg Gunnar, Øystein og Tay-young fra midnatt.

UT PÅ TUR: Gunnar Garfors, Øystein Djupvik og Tay-young Tak satser på rekke innom 20 land på 24 timer. De begynner ved midnatt. Foto: garfors.com
UT PÅ TUR: Gunnar Garfors, Øystein Djupvik og Tay-young Tak satser på rekke innom 20 land på 24 timer. De begynner ved midnatt. Foto: garfors.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ved midnatt norsk tid setter Gunnar Garfors, Øystein Djupvik og Tay-young Tak ut på en reise litt utenom det vanlige. I løpet av 24 timer skal de prøve å sette ny verdensrekord i besøkte land i løpet av ett døgn.

Den forrige rekorden ble satt i 2012 av Todd Hepworth og Philomena O'Brian fra Australia, svenske Liselott Martynenko Agerlid og nederlandske Yvo Kuhling.

De rakk innom 17 land, før døgnet var over:

Bosnia og Herzegovina, Kroatia, Serbia, Ungarn, Romania, Slovakia, Tsjekkia, Østerrike, Slovenia, Italia, Tyskland, Lichtenstein, Sveits, Frankrike, Luxemburg, Belgia og Nederland.

Reisedrøm I fjor begynte de å snakke om å utfordre verdensrekorden, og etter to måneder var planen klar. Da hadde de vurdert hundrevis av ulike ruter.

- Dette er en utfordring for oss, men samtidig en reise vi håper vil inspirere andre til å faktisk følge sine reisedrømmer, sier Gunnar Garfors til Dagbladet.

- Altfor mange har drømmer de aldri følger. Det går an å gjøre det aller meste. Til og med på et døgn.
Målet er å rekke 20 land før klokka tikker 23.59 på torsdag.

Egentlig skulle gutta kjøre BMW under rekordforsøket, men leieselskapet hadde ikke flere igjen, så nå blir det utført i en Jaguar i stedet.

- Det blir en del kjøring på autobahn. Men dette skal gjøres uten å bryte fartsgrensene.

Fersk sjåfør Da Dagbladet snakket med Garfors, hadde de parkert i Maastricht for å spise middag. Deretter blir det lite tid til å slappe av.

- De største utfordringene blir å ikke punktere, unngå stengte veier, holde forstanden i behold og ikke sovne. Det kommer til å gå med noen liter med sportsdrikke.

I tillegg har Tay-young Tak bare hatt førerkort i tre måneder.

- Så han får bare kjøre sjarmøretappene.

Følg turen direkte på Twitter på #recordrun. Det interaktive kartet fra Endomondo, som viser nøyaktig hvor de er til en hver tid, er dessverre bare tilpasset pc og mac, ikke mobil.


Gutta har med seg GPS, og på dette kartet kan du følge dem direkte. Når dette skrives spiser de middag i Maastricht før de begynner. Kart hentet med tillatelse av garfors.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer