Disse lydene bør du aldri ignorere

Hør etter: Disse lydene betyr at noe er i veien med maskineriet i boligen din.

NÅR NOE ER GALT: Det er en del ulyder du absolutt ikke bør ignorere. Sjekk hva hvitevarene dine prøver å fortelle deg. FOTO: Thinkstock
NÅR NOE ER GALT: Det er en del ulyder du absolutt ikke bør ignorere. Sjekk hva hvitevarene dine prøver å fortelle deg. FOTO: Thinkstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I norske hjem settes hvitevarer som vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin i gang daglig. Men hva gjør du egentlig når en av hvitevarene dine begynner å skurre og lage ulyder?

Hør etter Jo da, noen hvitevarer lager uten tvil mer lyd enn andre, og generelt sett er det gjerne sånn at jo nyere apparatet er, desto stillere er det. Men selv om hvitevarene dine også vanligvis lager lyd, så råder ekspertene deg til å lære deg å skille mellom vanlig "brukslyd" og en eller annen form for ulyd - som jo ofte er et tegn på at det er noen som ikke stemmer med maskinen. Ifølge husholdningsnettstedet Prevention er det nemlig en del lyder du aldri burde ignorere når det kommer til hvitevarene dine - det kan nemlig komme til å koste deg dyrt.

- Rare lyder fra hvitevarer betyr ofte at noe ikke stemmer, forklarer reparatør Steve Ash hos reparasjonsfirmaet PartSelect.com til nettstedet Prevention.

- En god tommelfingerregel å følge er denne: Må du spørre deg selv om dette var en normal lyd, er det nok gode sjanser for at det ikke var det, og at noe er galt.

Heldigvis finner det gode nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer