Disse navnene velger unge foreldre

Foreldrenes alder er avgjørende for navnevalget.

VIL SKILLE SEG UT: Unge foreldre velger navn som skiller seg ut i mengden.  www.colourbox.com
VIL SKILLE SEG UT: Unge foreldre velger navn som skiller seg ut i mengden. www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Unge foreldre velger nok ofte navn som skiller seg ut fra hva folk heter i egen generasjon. Akkurat nå vil de nok velge kortere navn enn for noen år siden. Det er ofte navn med mange vokaler og bokstavene m, n og l, sier navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen. Han har også skrevet boken "Hva er et navn?".

Eksempler er navnene Linnea, Ell, Aksel og Leon. Mange av disse navnene ser ifølge Utne ut til å være inspirert av navn som brukes i mange land, blant annet USA, England, Tyskland og Sverige.

- Yngre foreldre velger også gamle, norske tradisjonsnavn, som ikke har vært brukt på over hundre år, slik som Mathilde, Oskar og Ludvig, sier han til Foreldre & Barn.

Ungdomsdrømmer Ivar Utne sier at det ser ut som om drømmene om hva som er fine navn setter seg i tenårene eller når de kommende foreldrene er rundt 20 år.

- De kan for eksempel bli inspirert av navn på voksne de liker, navn fra TV og film eller navn på barn de hører om. Ofte vil det dreie seg om barnenavn som var i bruk i Norge for lenge siden, som Ella og Theodor, og så tenker de "Det navnet vil jeg bruke når jeg får barn", sier Utne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer