Disse nettbutikkene bør du sjekke

De kuleste interiørbutikkene på nettet akkurat nå.

HANDLEFRIHET: Det kule sengetøyet med elgtrykk fra By Nord (t.v.) er bestselgeren hos Hviit. Det søte paret på tallerkenen i midten pryder mange av Isaks produkter. Til høyre: Load-ding mobilholder. Genial duppedings som holder orden på mobil, iPod eller Nintendo DS mens den lader. FOTO: Produsentene
HANDLEFRIHET: Det kule sengetøyet med elgtrykk fra By Nord (t.v.) er bestselgeren hos Hviit. Det søte paret på tallerkenen i midten pryder mange av Isaks produkter. Til høyre: Load-ding mobilholder. Genial duppedings som holder orden på mobil, iPod eller Nintendo DS mens den lader. FOTO: ProdusenteneVis mer

Typisk norsk å være god, sa du? Ja, sier det Europeiske E-Handelsindekset, som avslører at nordmenn ikke bare er enere i skiløypa, men med kredittkortet likeså.

Vi er nemlig nå best i verden i å bruke penger på nett, og holder teten godt foran både danskene på 2.plass og britene på 3. Nordmenn bruker mest penger i verden på å fornye, pusse opp og dekorere hjemme .

Nytt av dato er det at vi ikke bare legger igjen penger hos de store varehusene. For nå er vi nemlig også blitt verdensmestre i netthandel. Men i jungelen av nettbutikker, hvor burde vi legge igjen pengene våre ?

I Norge følger vi med på trender og oppdaterer hjemmene våre i takt med interiørmoten.

Nettshopping har uendelig mange fordeler.

Å navigere i jungelen av butikker, derimot, kan være en utfordring, og det er heller slett ikke alle utenlandske nettbutikker som shipper varer til oss her i lille Norge.

Desverre er det også slik at det ikke er alle butikker på nettet som har gode og sikre betalingsløsninger.

Vi har klikket oss frem til butikker du kan drømme deg bort i, handle sikkert hos, og, ikke minst, få varene rett hjem til deg i postkassa.

Dette er Rom123 sine favoritter akkurat nå:

Norske favoritter:

1. Kinu

Hos Kinu finner du perfekte smågaver og søte ting til å bli glad av.

Hva med for eksempel en heklet smokkesnor eller stabletårn til en ny verdensborger? Eller en knall rosa knagg - formet som et gjøkur.

Er du på jakt etter gaven til den som allerede har alt, kan det lønne seg å ta en titt innom Kinu.

Tre på topp:

Load-ding mobilholder. Genial duppedings som holder orden på mobil, iPod eller Nintendo DS mens den lader. Arkivkoffert til barn. Søt sak som kan holde mange tegninger og hjemmelagde julekort. Nøkkelringen Sparrow. Sjarmerende nøkkelring formet som en fugl med praktisk fuglehus til å henge den opp i. Smart for deg som aldri husker hvor du la nøklene dine. Det aller beste? Fuglen fungerer også som fløyte. 2. Babazar

Babazar eies og drives av Cecilie på Jessheim. Nettbutikk-gründeren, som etter selv å ha flyttet ut av storbyen oppdaget hvor vanskelig det var å få tak i ting hun hadde lyst på til sitt nye hus uten tilgang på utvalget i byen, startet Babazar for å hjelpe andre i samme situasjon.

Butikken fører merker som Oliver Furniture, House Doctor, Tine K Home og Karmameju m.fl.

Tre på topp:

Hvit slagbenk som passer perfekt på kjøkkenet eller i barnerommet. Lounge sofahjørne fra danske Karmameju. En drømmestol til sofakroken. Fløyelssengeteppe fra Tine K. lager luksus på soverommet. 3. Hviit

Hviit er en nettbasert livsstilsbutikk med en stil gründerne selv velger å kalle Nordisk Ekostisk. Og det er nok ingen overraskelse at mye av sortimentet er i nettopp nyanser av hvitt.

Skandinavisk design og interiør med både industrielle og etniske undertoner dominerer, og stilen er både leken og samtidig stram. ”Industriell Chic” og ”Luxus Bohem” møter norsk natur og nordisk dyreliv.

Forgylte Buddhaer og grafiske trykk av elger og rein i skjønn forening; her er det noe for enhver smak.

Tre på topp:

Konge i senga! Det kule sengetøyet med elgtrykk fra By Nord er bestselgeren hos Hviit. Kjøkkenhåndkle med ulv, også fra By Nord. Oppvasken går nesten av seg selv med verdens kuleste kjøkkenhåndkle. Veggkalender fra Ferm Living. Hold orden på familielivet med denne smarte wallsticker kalenderen. Skriv med kritt rett på dagene, eller bruk post-it'sene som følger med. Smart i gangen. 4. Precious

Nettbutikken Precious , som har base i Tønsberg, startet opp i 2008 og selger unike, redesignede og fargerike møbler. Her snakker vi vintage i ny drakt.

Alle møblene pusses opp og designes av Katherine Schweder, som forteller at Precious handler om å gi brukte møbler som fortjener det et nytt liv.

Tre på topp:

Fusion salongbord. Fargeterapi! Knallfargede bordbein gir nytt liv til et klassisk bord Kommoder. Fargerike detaljer og solid håndarbeid, disse er som skapt til barnerommet. Retro lamper. Spre lys og varme med vakre vintagelamper i ny drakt. Skandinaviske favoritter:

5. Nordhjem

Danske Nordhjem er en skikkelig godteributikk for interiørfrelste. Her bugner det av fargerike puter, deilige barneklær, kurver, knagger og egentlig alt man kan drømme om innenfor én butikk.

OBS! Nordhjem har også en egen Outlet Shop, hvor du kan finne mange varer satt ned så mye som 70-80% i forhold til fullpris.

Tre på topp:

Knagger, Liva, fra Housedoctor. Metallkurv i lilla. Praktisk til grønnsaker på kjøkkenet, shampoo og vaskekluten på badet eller luer og votter i gangen. Kan stables. Fargerike klesklyper i plast. Bruk til å henge opp tøy ute på snor om sommeren eller i kjøkkenet til å klype sammen poser.

6. Design Delicatessen

Design Delicatessen trenger ofte ingen presentasjon for den designbevisste shopper. Fylt til randen med alskens godsaker innen møbler og interiørartikler, i flere prisklasser. Her kan du finne alt til hjemmet i en butikk - og mer til.

Tre på topp:

Strikking er offisielt HOT igjen. Oppbevar blad og aviser i disse kurvene i grov strikk fra Ferm Living. Gress-vaser. Hva kan vel være mer vårlig enn nyplukkede løvetann i denne gledesprederen av en vase? Hvem sier at man må kaste gamle blader? Heng på veggen ved hjelp av smarte oppbevaringsstrikker fra Droog og vis dem frem. 7. Finnish Design Shop

Finnish Design Shop ble etablert i 2004 ut fra en lidenskap og drøm om å bedre promotere finsk - og skandinavisk - design ute i verden. Unikt kanskje, er kombinasjonen av klassiske designprodukter med lang historie og røtter, og introduksjonen av ferske nye designprodukter og talenter, på tvers av de skandinaviske landegrensene.

I dag er Finnish Design Shop den største nettbutikken innen finske designprodukter i verden.

Tre på topp:

Stoff i metervare, Marimekko. Sy puter eller klær til vesla i vakre Marimekko mønstre. Fargerike vannglass fra Kartio. Blå gummilampe i industristil fra Muuto. Trenger kjøkkenet ditt sårt en fargeklatt, er dette lampa for deg. Internasjonale favoritter:

8. Isak

Isak’s slagord er “Happy beautiful things”. Svenske Sandra Isakson har røttene godt plantet i hjemlige trakter, selv om hun både er gift og driver firmaet sitt i England, og lager produkter som er synlig skandinaviske i farger, design og følelse.

Isak har stor fokus på etikk, bærekraftighet og integritet. Alle produktene er i hovedsak produsert i Sverige eller Storbrittania.

Forpakning er alltid resirkulerbar og alle printprodukter er laget på resirkulert papir med vegetabilsk blekk. Kjøkkenprodukter i tre er produsert i Sverige og kommer fra skandinavisk bærekraftig skogsdrift.

Tre på topp:

I kolleksjonen Bedding finnes deilige pledd av norsk ull, sengetøy med morsomt trykk og fargerike duker som tåler litt søl. Mønstrene er både nostalisge og moderne på samme tid. Tapeter på rull og også enkelttapeter til fondvegger. Pingvintapetet er perfekt på et barnerom eller i gangen til trendsetteren. De sterke grafiske mønstrene vil gi liv til ethvert interiør. Man blir glad av Blossom og Bill. Dette søte paret, som Isakson sier er henne og hennes manns alter ego, dukker opp på flere av designerens produkter, blant annet det populære brettet, og har også en egen blogg: blossomandbill.blogspot.com

9. Bodie & Fou

Bodie & Fou er en konseptbutikk innen hjem, interiør og mote, og drømmedestinasjonen med stor D innen nettshopping. Er du på utgikk etter en unik gave til brudeparet, søte ting til barnerommet eller den perfekte veska til deg selv, så kan du finne det meste her.

Moderne styling mikset med en dose fransk eleganse og en dæsj røff industri, det er kanskje ikke så rart at Bodie and Fou sies å være en favoritt blant kjendiser som Helena Christensen og Claudia Schiffer.

Tre på topp:

Trykte kart. Motiver av London, Paris, England m.fl. av Famille Summerbelle. Bokhylletapet - nå kan du lage ditt eget bibliotek, selv om du egentlig bare har noen gamle skolebøker, en stabel interiørblader og litt chic lit liggende fra før. La Tropezienne skinnveske, den perfekte hverdagsveska med plass til alt - og litt til. 10. Rocket St. George

Det sier seg nesten selv at når Sunday Times’ Style magasin kårer Rocket St. George til et av Storbritanias kuleste interiørbutikker, ja da er de absolutt verdt å sjekke ut.

Her kan man finne alt fra vintage Eames Side Chairs til gummihansker med hennatatoveringer og wallstickers med Big Ben på; med andre ord, her er noe for alle og enhver.

Tre på topp:

Sett med seks sommerfuglbilder. På et barnerom ville disse være kjempesøte limt rett på veggen, eller montér i rammer to-og-to og pynt opp i stua. SKY blomsterpotter. Snu grønnplantene dine på hodet med disse mildt sagt unike potteskjulerne, som ikke bare ser fantastiske ut, men som også reduserer mengden med vann du trenger å vanne med. Kaninlampe i hvit plast. Man kan liksom ikke la være å smile når man tenner denne lampa. Barna vil elske den - og den ville slett ikke sett verst ut i vinduskarmen i stua heller. Søte harepuser kan man jo aldri få for mange av!

Les også:

Finn interiørprodukter i bloggbutikker

Guide til de kuleste museumsbutikkene

Her er årets interiørtrender

Er dette Norges råeste soverom?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

NATUR: Lek deg med farger, dyremønstre og interiørdetaljer i gummi i vår. FOTO: Produsentene
NATUR: Lek deg med farger, dyremønstre og interiørdetaljer i gummi i vår. FOTO: Produsentene Vis mer
DELIKAT: Det er deilig å være norsk hos danske Designdelicatessen!  FOTO: Produsentene
DELIKAT: Det er deilig å være norsk hos danske Designdelicatessen! FOTO: Produsentene Vis mer
FARGEKODE: Alle familiemedlemmer kan få hver sin knagg. FOTO: Produsentene
FARGEKODE: Alle familiemedlemmer kan få hver sin knagg. FOTO: Produsentene Vis mer
SKANDINAVISK: Finnish Design Shop er størst i verden på å forhandle finsk design. FOTO: Produsentene
SKANDINAVISK: Finnish Design Shop er størst i verden på å forhandle finsk design. FOTO: Produsentene Vis mer
DYRISK: Hent naturen med inn på kjøkkenet med disse kjøkkenhåndklærne fra By Nord hos Hviit. FOTO: Produsenten
DYRISK: Hent naturen med inn på kjøkkenet med disse kjøkkenhåndklærne fra By Nord hos Hviit. FOTO: Produsenten Vis mer
SKJØNT: Hos Precious får gamle møbler nytt liv. FOTO: Therese Horgen
SKJØNT: Hos Precious får gamle møbler nytt liv. FOTO: Therese Horgen Vis mer
KVIRREVITT: Sparrow tar vare på nøklene dine. FOTO: Produsenten
KVIRREVITT: Sparrow tar vare på nøklene dine. FOTO: Produsenten Vis mer
PLANLEGGING: Det blir lett å holde orden på aktiviteter med denne veggkalenderen. FOTO: Produsenten
PLANLEGGING: Det blir lett å holde orden på aktiviteter med denne veggkalenderen. FOTO: Produsenten Vis mer
NYDELIG: Tapet og stoff fra Isak, gummilampe fra Finnish Design Shop og harepuslampe fra Rocket St. George. FOTO: Produsentene
NYDELIG: Tapet og stoff fra Isak, gummilampe fra Finnish Design Shop og harepuslampe fra Rocket St. George. FOTO: Produsentene Vis mer
HVITT: Slagbenken fra Oliver Furniture er toppselgeren hos Babazar. FOTO: Produsenten
HVITT: Slagbenken fra Oliver Furniture er toppselgeren hos Babazar. FOTO: Produsenten Vis mer