NAM: Lises Graceland-pannekaker og crêpes med pasjonsfruktkrem ser umåtelig digg ut. Foto: SARA JOHANNESEN
NAM: Lises Graceland-pannekaker og crêpes med pasjonsfruktkrem ser umåtelig digg ut. Foto: SARA JOHANNESENVis mer

Disse oppskriftene gir deg de beste pannekakene

Et par triks og det lille ekstra gir den beste pannekakerøra.

- Alle har en eller annen historie om pannekaker, et barndomsminne fra der man er fra, sier den kjente kokken Lise Finckenhagen.

- Også alle land har sine pannekaker, temaet er jo helt enormt. Det spørs bare hvor langt man er villig til å gå i definisjonen av en pannekake.

Tidligere i år kom hun med boka «Pannekaker». En bok proppfull av forskjellige pannekake-oppskrifter.

Slik serverer de pannekaker i pannekakenes hjemland: Pannekaker med laks og guacamole

- Ikke så avansert De fleste har prøvd seg på å lage pannekaker hjemme.

For noen går det bra hver gang, mens andre kanskje sliter litt mer med å få tynne, saftige og myke pannekaker - som gjerne er litt sprø rundt kanten.

Men hva er det som er trikset med å få pannekakene perfekte?

- Det er jo ikke så voldsomt avansert, men man bør ha en god panne. Den skal være varm, men ikke så varm at du brenner pannekakene. Og så skal det frese litt når man putter røra i panna, forteller Finckenhagen.

I tillegg anbefaler kokken at man tar seg tid til at røra sveller litt før man steker.

Man ønsker ikke klumper i en pannekakerøre, og der har Finckenhagen et lurt triks;

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hell væsken over i det tørre, ikke omvendt. Har du piska egg og melk i en bolle og har melet oppi der, får man raskere klumper, sier hun.

«Det lille ekstra» Mange har kanskje funnet sin egen, spesielle pannekakerøre. Det har i hvert fall Finckenhagen.

GLAD I PANNEKAKER: Lise Finckenhagens sønner ble glade da moren skulle lage en bok om pannekaker. Foto: Sara Johannesen
GLAD I PANNEKAKER: Lise Finckenhagens sønner ble glade da moren skulle lage en bok om pannekaker. Foto: Sara Johannesen Vis mer

- Når jeg lager vanlige, tynne pannekaker har jeg litt kardemomme i dem. Det synes jeg er veldig godt og gir det lille ekstra. Om man skal lage amerikanske pannekaker, er det viktig å ha ekte vaniljesukker, ikke vanillin.

Som tilbehør har hun forelsket seg i pasjonsfrukt.

- Jeg lager pasjonsfruktkrem til både tynne og amerikanske pannekaker. Det er vanvittig godt. Man får kjøpt det ferdig, men det er nok best å lage selv.

Blodårer, snurp dere sammen! Kolesterol, stig oppover! Her er Andreas Viestads fleskepannekaker.