FLAT GRØT: Pannekaker laget med havregryn - ganske sunt og veldig godt. Foto: Øivind Lie
FLAT GRØT: Pannekaker laget med havregryn - ganske sunt og veldig godt. Foto: Øivind LieVis mer

Disse pannekakene er både sunnere og bedre

Lag, spis og nyt med god samvittighet.

Disse pannekakene skal du spise fordi de er gode. At de i tillegg kvalifiserer til å kalles sunne er helt utilsiktet. Tenk i så fall på det som ren bonus. Akkurat som de grove vaflene vi har skrevet om tidligere.

Er du ute etter vanlige pannekaker, får du det her.

Flat grøt Fremgangsmåten her er ganske enkel. Du lager først havregrøt, deretter blander du inn det som gjør pannekaker gode, og topper det hele med litt epler og annet snacks.

Du kan selvsagt variere med flere egg, epler, og ikke minst: du kan trekke smaken opp (og sunnheten ned?) ved å steke dem i godt smør.

Kok grøten Bland havregryn med vann og lag havregrøt. La den kjøle ned og bland inn eplebiter, egg og alt det andre. Kjør alt med stavmikseren en god stund til du får en glatt og fin røre. La den stå og svelle en halv times tid.

Spe med melk til røren har fått riktig konsistens.

Stek lenge Det er en forskjell på disse pannekakene og den vanlige varianten. Havre binder dårligere enn hvetemel. Derfor må disse må steke lenger, og de må stekes på middels varme. Bruk en panne med slipp-belegg og stek med litt smør eller olje.

Pirk litt på midten før du snur pannekaka. Er røra løs må du steke litt til. Blir den svidd før den blir gjennomstekt bruker du for sterk varme.

Går til alt Disse er som andre pannekaker, best når de er nystekte, men kan også spises kalde. Syltetøy og brunost gjør selvsagt susen, men ta en kikk på denne artikkelen som gir 15 tips til pannekakefyll.


Les også:
Oppskrift på frokostpannekaker
Slik lager du crepes
De beste vaffeltipsene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.