Disse passtabbene sender deg i sist ukelange passkøer

Dette må du huske når du skal skaffe deg pass i sommer.

PÅ PLASS FOR PASS: Denne passbestillingsmaskinen, også kalt biometrikiosker, som finnes ved mange politistasjoner og lensmannskontor, gjør bestillingen enkel og rask. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
PÅ PLASS FOR PASS: Denne passbestillingsmaskinen, også kalt biometrikiosker, som finnes ved mange politistasjoner og lensmannskontor, gjør bestillingen enkel og rask. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I disse dager venter tusenvis av nordmenn i passkø fordi de ventet for lenge med å bestille pass til sommerferien. En lang rekke av landets politikamre har gått over til elektronisk timebestilling før du kan møte opp for å gjennomføre en passbestilling. Og i de største byene er det ukelange ventelister og folk velger feil dag for passbestilling.

Dette må du huske

Da er det en tabbe å ikke ta med seg alt man trenger for å få bestilt pass. For da havner du igjen bakerst i køen - fordi det ikke er mulig å gjøre noen unntak i bestillingsprosessen.- Dersom du skal bestille nytt pass fordi det andre har gått ut, eller fordi det er i ferd med å utløpe, så må du ta med det gamle passet. Dersom du glemmer det gamle passet må du nemlig komme tilbake til politistasjonen for å hente det nye passet ditt. Dersom det gamle blir levert inn ved bestilling får du det nye hjem i posten, sier førstekonsulent og passansvarlig i Møre og Romsdal Politidistrikt, Britt Eli Kjøl.

Nytt pass kan betales med bankkort eller kontanter, men ikke med kredittkort.

Og vær klar over at et pass som har gått ut for mer enn tre måneder siden ikke er gyldig legitimasjon ved bestilling av nytt pass. Da må du ha med førerkort eller bankkort med bilde. Mangler du begge disse, kan en person med gyldig ID fylle ut en vitneerklæring hos politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer