Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Disse PC-høyttalerne er best

Vi har testet åtte fete høyttalere til PC.

BogW MM-1. Foto: Produsent
BogW MM-1. Foto: Produsent Vis mer

Det er ikke mye hjelp i å ha all verdens musikk tilgjengelig via tjenester som Wimp og Spotify om låtene skal spilles av gjennom de puslete høyttalerne på den bærbare PC-en.

Ikke blir det stas å se på film eller spille spill heller når ville eksplosjoner på skjermen ikke blir til annet enn frykt for at det lille du har av høyttalere skal knele sammen.

Og ja da, hodetelefoner kan løse deler av problemet, men da får jo bare en person hørt lyden.

Heldigvis finnes det en løsning i form av et godt utvalg med aktive høyttalersystemer i en rekke prisklasser.

Her har vi latt de billigste plastsystemene stå igjen hos produsenten og tatt for oss systemer fra rett over tusenlappen til godt over fire av dem.

Felles for dem alle er at de gruser lyden fra den bærbare PC-en så vel som flatskjermen din, og enkelte av dem er intet mindre enn fantastiske.

Ved siden av lydkvalitet har vi i denne testen også lagt vekt på brukervennlighet, i form av praktiske løsninger som tilkoblings- og justeringsmuligheter og så klart design.

En annen, genial måte å få bra lyd fra pc'en på, er å investere noen små hundrelapper i et eksternt lydkort, som for eksempel Behringer U-Control UCA222.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

B&W MM-1 Bowers & Wilkins har lagd fantastiske høyttalere i en årrekke, men da gjerne til et helt annet publikum og i en helt annen prisklasse. MM-1 er fortsatt ikke blant de billigste høyttalerne du kan få tak i, men det spiller ingen rolle. Karakter: 6/6 Produsent: Levert av www.hifiklubben.no Pris: 4298 Altec Lansing Expressionist Ultra Expressionist Ultra kommer med testens mest funksjonsrike kontroller og nok trykk i subwooferen til å lage et lite jordskjelv. Karakter: 5/6 Produsent: Levert av turascandinavia.com Pris: 1411 Bose Companion 5 Bose både har gjort og gjør mye rart, noen liker det og andre hater det. Sånn er det litt med dette anlegget også, men du skal lete godt og lenge for å finne noen som hører til i den siste kategorien. Karakter: 5/6 Produsent: Levert av www.bose.no Pris: 3495 Argon 7350A Det skaper forventninger når et par høyttalere kommer i hver sin svarte tøypose med tilhørende hvit hanske for å skåne den hvite pianolakken for fete fingre. Heldigvis gjør ikke Argon 7350A forventningene til skamme. Karakter: 5/6 Produsent: Levert av www.hifiklubben.no Pris: 1998 Logitech Z623 Logitech leverer det systemet som ser klart billigst ut, men kanskje har de brukt pengene på noe annet enn design. Karakter: 4/6 Produsent: Logitech Pris: 1165 Audio Pro Addon One Addon One er et av testens minste høyttalerpar, men de gjør seg ikke helt bort allikevel. Karakter: 4/6 Produsent: Levert av www.nebyhifi.no Pris: 1995 Acoustic Energy Aego M Et par bitte små satellitter, en til tider overivrig subwoofer og inngang for senterhøyttaler! Aego M byr på mye og skuffer ikke. Karakter: 4/6 Produsent: Levert av www.agderlyd.no Pris: 2189 Audio Pro Addon Three Satellittene til Audio Pro Addon Three ser ut som testens morsomste høyttalere, men lyden klarer ikke helt å holde følge. Karakter: 3/6 Produsent: Levert av ww.nebyhifi.no Pris: 2995

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling