Disse skistavene krymper ikke

TEST: Teleskopstaver med låsesystem som holder staven like lang.

FLIPLOCK: BD Pure Carbon kommer med FlipLock, som er raskt og enkelt og bruke, også med hansker, og dette låsesystemet låser godt slik at en ikke opplever at stavene "krymper" etter litt bruk. Foto: Tungen /Aktivt testteam
FLIPLOCK: BD Pure Carbon kommer med FlipLock, som er raskt og enkelt og bruke, også med hansker, og dette låsesystemet låser godt slik at en ikke opplever at stavene "krymper" etter litt bruk. Foto: Tungen /Aktivt testteamVis mer

Det er ikke ofte jeg bruker ordet lekkert om en skistav, men her tror jeg det ville vært et dekkende ord.

Black Diamond mener selv at deres Pure Carbon er den ultimate, todelte lettvektskistaven for skiturer der lav vekt er et viktig moment.

Om vi ikke bruker helt den samme beskrivelsen så må vi si oss enige i at dette er virkelig bra.

Oppleves solide Stavene er av karbon, så selvfølgelig er de lette, men de oppleves også solide og meget stive - selv når de er de er trukket helt ut til maksimal lengde.

Som med andre staver av karbon, så bør en være litt forsiktig med tanke på slag og støt, men stavene har vært flittig brukt i testperioden og vi har ikke klart å ødelegge disse ennå.

Vi har hatt stavene inne til test i ganske nøyaktig ett år, så de er inne i sin andre vintersesong i testteamet.


95 - 145 centimeter Sammenslått har de en lengde på 95 cm, så de er ikke de mest «kompakte» teleskopstavene vi har hatt inne til test, men også disse går greit å pakke bort på sekken om det skulle være ønskelig.

Lengste totallengde er 145cm - noe som skulle gi en grei brukslengde til personer opp til 180 - 190 cm - litt avhengig av personlige preferanser.

Grepet ligger meget godt i hånden og har god friksjon, og håndleddsløkkene er godt utformet. En 12 cm lang grepsone under selve håndtaket er grei å bruke i for eksempel traversering i skrått terreng.

Black Diamond har en egen løsning på lukkemekanismen, ikke slik skrulås som mange andre bruker. Deres FlipLock er raskt og enkelt og bruke - også med hansker - og dette låsesystemet låser godt slik at en ikke opplever at stavene «krymper» etter litt bruk.

Trinsene som følger med er litt små når snøen er veldig løs og litt stive på hard underlag. Man kan vurdere å bytte til mer «tradisjonelle» lærtrinser som er å få kjøpt i de fleste sportsbutikker.

Stavene har solide, og lange pigger.

Konklusjon: Alt i alt en meget god, lettvekts teleskopstav. Anbefales!

Les også:
Alt om skismøring - få perfekt glid

14 dunjakker under 3000 kroner

Slik kjører du trygt i slalåmbakken

Disse støvlene skal tåle 100 minusgrader

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.