+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Disse skolesekkene er best i test

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe ransel til førsteklassingen.

STRAMMER TIL: Bryststropper og hofterem gjør sekken mer stabil å bære. Noen av reimene har harde spenner som barna strever med å feste eller løsne selv, og da vil de nok ikke heller blir brukt, tror Karianne Bruun Haugen. Foto: BENJAMIN A. WARD
STRAMMER TIL: Bryststropper og hofterem gjør sekken mer stabil å bære. Noen av reimene har harde spenner som barna strever med å feste eller løsne selv, og da vil de nok ikke heller blir brukt, tror Karianne Bruun Haugen. Foto: BENJAMIN A. WARDVis mer

[bilde, right](Dagbladet): - Det viktigste er å finne en sekk som passer til barnets kropp. De små er ulikt bygd og det finnes mange forskjellige skolesekker. Tar du med barnet i butikken, unngår du å kjøpe en sekk som ikke sitter ordentlig eller hemmer bevegelsene, sier barnefysioterapeut Karianne Bruun Haugen.

På oppdrag fra Dagbladet har fysioterapeuten testet ut årets skolesekker på Elias Bjartland Strømman (6), som skal begynne i første klasse om to uker.

- Skolesekken bør være godt polstret og ha stropper og reimer som er innsvingt slik at du får tilpasset dem barnets smale skuldre. Reimene bør være i bruk hver dag slik at sekken sitter godt på ryggen.

- Noen av reimene har harde spenner som barna strever med å feste eller løsne selv, og da vil de nok ikke heller blir brukt, sier Bruun Haugen, som i tillegg til å jobbe som barnefysioterapeut er leder av barnegruppa i Norges Fysioterapeutforbund.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.