SKISSE: Konseptet på Honda Civic stasjonsvogn skal snart vises fram. Illustrasjon: Honda
SKISSE: Konseptet på Honda Civic stasjonsvogn skal snart vises fram. Illustrasjon: HondaVis mer

Disse stasjonsvognene blir storselgere

To nye er på trappene.

Nye Toyota Auris er nylig introdusert i Norge, og er en bil Toyota forventer å selge 4000 biler av i år. Nå nærmer også stasjonsvogna Auris Touring Sports seg. Den ble vist fram for første gang på bilutstillingen i Paris i fjor høst.

Rundt 25 prosent av bilene som selges innenfor kompaktsegmentet i Europa, er stasjonsvogner, og Toyota regner med at Auris som stasjonsvogn vil selge bra i Norge. I tillegg til en 1,8 liters hybridvariant med til sammen 136 hk, blir stasjonsvogna etter alt å dømme tilgjengelig med dieselmotor på 1,4-liter med 132 hk, samt to bensinmotorer: 1,3-liter med 99 hk og 1,6-liter med 132 hk.

Endelige spesifikasjoner, dimensjoner og nøkkeldata vil bli offentliggjort i forbindelse med bilutstillingen i Genève i mars. Der skal også nye RAV4 vises fram.

Comeback som stasjonsvogn Nå har også Honda avslørt at de akter å relansere Honda Civic som stasjonsvogn. Det vil gi økt konkurranse i segmentet der Ford Focus er salgsledende. En konseptmodell på stasjonsvogna vil bli vist fram i Genève, og skal gi klare antydninger om hvordan den produksjonsklare modellen vil bli.

Endelig billigere Honda har også en god nyhet til deg som har nye Honda CR-V på ønskelista, men synes den er for dyr. I likhet med Civic, vil CR-V også bli tilgjengelig med Hondas nye 1,6-liters dieselmotor. Denne motoren er den første motoren i serien «Earth Dreams Technology».

CR-V med 1,6-liters diesel vil bli tilgjengelig som tohjulstrekk med manuell girkasse. Den blir en rimeligere variant av dagens modeller med 2,2-liters diesel, toliters bensin og firehjulsdrift. CR-V vil bli tilgjengelig med 1.6 liters dieselmotor fra høsten 2013.

- Jeg tør ikke spå om priser, men lavere vekt, mindre motor og lavere produksjonskostnader vil gjøre den rimeligere med trekk på bare to hjul. Når vi ser hvor mange som faktisk velger tohjulstrekk, så er det klart at vi trenger en slik versjon, sier Tom Skoglund, PR-ansvarlig for Honda Motor Europe Ltd i Norge.

KOMMER: Toyota Auris Touring Sport. Foto: Toyota
KOMMER: Toyota Auris Touring Sport. Foto: Toyota Vis mer

Les også:
SUV-killer med firehjulsdrift
Familiedrømmen blir billigere
Hyttebilen får endelig diesel med automatgir
Et godt alternativ til Golf

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.