Disse strendene er norske vinterturisters soleklare førstevalg

Men stadig flere velger storbyferie i vinter.

SØKER VARMEN: Nordmenn svermer til Kanariøyene som aldri før. Gran Canaria er fortsatt solhungrige nordmenns soleklare vinterfavoritt. Foto: NTB Scanpix
SØKER VARMEN: Nordmenn svermer til Kanariøyene som aldri før. Gran Canaria er fortsatt solhungrige nordmenns soleklare vinterfavoritt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordmenn reiser som aldri før på vinterstid. Reisebyrået Ticket har registrert en oppgang på ni prosent i bestilte reiser, mens charterselskapet Ving ligger på omtrent samme nivå som sist vinter, som karakteriseres som et «fantastisk» år for reisebransjen.

Og vi velger tradisjonelle reisemål. Ifølge Tickets salgsstatistikk velger hver tredje nordmann Spania som reisemål, og aller helst reiser til til et «nyoppusset» Gran Canaria.

Naturlig nok er det sol og varme som trekker nordmenn nedover til de spanske Kanari-øyene. Halvparten av alle reisende oppgir dette som viktigste reisegrunn. En fjerdedel oppgir behov for inspirasjon og energi som hovedmotiv for reisen.

Mer storby

- Nå som høst- og vintermørket kommer så lengter vi etter sol og varme, samt å lade batteriene å få ny energi. Seks av ti bestiller reiser som går til sol- og badreisemål. Vi ser også en stor økning til storbyer med London og Amsterdam i spissen. Faktisk øker reisene til storbyene med hele 15 prosent denne vinteren, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer