Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Disse telefonene får du kjøpt i sommer

Raskere, lekrere og mer avanserte. 2011-mobilene imponerer.

MOBILÅR:2011 ligger an til å bli det beste mobilåret noensinne.  HTC, Nokia, Sony Ericsson, LG, Samsung
MOBILÅR:2011 ligger an til å bli det beste mobilåret noensinne. HTC, Nokia, Sony Ericsson, LG, Samsung Vis mer

Vi har knapt passert en fjerdedel av 2011, men det har allerede skjedd svært mye interessant på mobilfronten. Alle produsentene har kommet med nye toppmodeller, og utviklingen ser absolutt ikke ut til å bremse opp med det første.

Her er en oversikt over de mest interessante telefonene som enten er kommet ut de siste to månedene, eller som er rett rundt hjørnet.

Muskelmobilene Når vi ser tilbake på 2011, kommer vi til å tenke på det som året da mobiltelefoner fikk doble prosessorkjerner. En telefon med doble prosessorer kan ta unna langt tyngre arbeid enn en som har én kjerne, og det går faktisk ikke utover batteritiden. Innen juni måned er omme har du fire telefoner å velge mellom i denne sjangeren.

LG Optimus P990 2X Optimus 2X ble den første telefonen med to prosessorer på det norske markedet, og er per i dag den raskeste mobiltelefonen du får kjøpt.

Med Nvidias Tegra 2-brikke under panseret åpner det seg helt nye muligheter, og telefonen tygger unna alt du finner på Android Market uten antydning til hikking.

Nvidia har også sin egen Tegra Zone-tjeneste der du kan laste ned ekstra krevende spill med ekstra bra grafikk, om du virkelig vil utnytte maskinvaren som står i telefonen. Telefonen har foreløpig Android 2.2, men i følge LG skal den oppdateres til 2.3 iløpet av juni, så ventetiden er ikke den lengste.
Prisen på godsaken ligger på rett over 4000 kroner.
Les vår test av Optimus 2X

LG Optimus 3D Da vi trodde LG hadde lagt listen for året med Optimus 2X bestemte produsenten seg for å slippe løs nok et beist: Optimus 3D. Denne telefonen har, som du skjønner av navnet, 3D-skjerm. Og i tillegg til å kunne vise 3D-innhold kan telefonen også filme i 3D.

RASKEST:LG Optimus 2X er den raskeste telefonen på markedet. Ihvertfall fram til mai. Foto: LG
RASKEST:LG Optimus 2X er den raskeste telefonen på markedet. Ihvertfall fram til mai. Foto: LG Vis mer

For å gjøre dette mulig har telefonen fått to kameralinser som filmer samtidig og bokstavelig talt gir ferievideoene dine en ny dimensjon.

I tillegg til 3D-egenskapene kan denne telefonen skilte med like kvass maskinvare som Optimus 2X. Her får du den kraftigste systembrikken Texas Instruments har laget for mobiltelefoner til nå: OMAP4430.

I tillegg til doble prosessorkjerner har denne brikken også doble minnekanaler, slik at prosessorene kan forsyne seg fritt fra hver sin minnebank når arbeidsoppgavene står i kø. Dersom alt går etter planen kommer Optimus 3D på markedet i løpet av juni måned. Ifølge LG skal veiledende pris ligge på 5500 kroner.
Les vår sniktitt på LG Optimus 3D

Samsung Galaxy I9100 Galaxy S II Om du er blant dem som følger med på det som rører seg i mobilverdenen har du garantert hørt om Galaxy S II. Dette er Samsungs første telefon med doble prosessorkjerner, og på papiret er den enda kvassere enn LGs kraftpakker.

I store deler av verden skal Samsung selge denne telefonen med Nvidias Tegra 2-maskinvare under panseret, men varianten som kommer til Norge rommer Samsungs egenproduserte Exynos 4210-brikke.

FILMER I 3D:Med to kameralinser kan Optimus 3D filme i 3D. Foto: LG
FILMER I 3D:Med to kameralinser kan Optimus 3D filme i 3D. Foto: LG Vis mer

Denne har to prosessorer som yter 1,2 GHz hver, i tillegg til 1 GB arbeidsminne og grafikkbrikken Mali-400 MP, som så vidt oss bekjent skal ha omtrent samme ytelse som Geforce-brikken i LG Optimus 2X. Galaxy S II kommer på markedet i mai, og vil ha en prislapp på rett rundt 5000 kroner.
Les vår lyntest av Galaxy S II

HTC Sensation HTC Sensation ble annonsert av HTC for kun et par uker siden, men skal likevel være på markedet allerede i juni. Denne telefonen er HTC hittil hissigste telefon, og blant de første i verden med Qualcomms MSM8260-systembrikke. Denne brikken gir deg doble prosessorer som yter 1,2 GHz hver, og du får også 768 MB arbeidsminne.

Mest interessant er det muligens at den kommer med grafikkbrikken Adreno 220. Denne er oppfølgeren til brikken du finner i telefoner som Sony Ericsson Xperia Play og HTC Desire HD, og den feier gulvet med konkurrentene i rene ytelsestester.

Skal man dømme ut fra papiret er det mye som tyder på at det er Samsung Galaxy SII og HTC Sensation som til syvende og sist kniver om tronen hva ytelse angår.
Les mer om HTC Sensation

Android og berøringsskjerm-bølgen De aller fleste produsenter kommer med toppmodeller som riktignok ikke har like mye krutt å by på som dobbeltkjerne-bøllene, men de har likevel mer enn nok kraft til å kjøre alt du finner på Android Market i dag - og sannsynligvis i lang tid fremover.

Sony Ericsson Xperia Arc Xperia Arc er oppfølgeren til Sony Ericssons toppmodell i fjor, Xperia X10. Denne gangen har skjermen vokst til 4,2 tommer, prosessor og grafikkbrikke er oppgradert og Sonys Bravia-teknologi er på plass. Dette er en programvarebasert teknologi som skal gi bedre farger og livligere bilde når du ser på film og bilder.

Bravia eller ei, skjermen er i hvert fall knallbra.

KVASS SAK:Samsung Galaxy SII blir noe av det kvasseste du får tak i når den kommer i mai. Foto: Samsung
KVASS SAK:Samsung Galaxy SII blir noe av det kvasseste du får tak i når den kommer i mai. Foto: Samsung Vis mer

Telefonen har ellers den aller nyeste Android-versjonen, altså 2.3, sammen med alt du trenger av teknologi, HDMI-utgang og alt du ellers kan forvente av en oppdatert Android-mobil i dag.

Kameraet er også et høydepunkt, og er utvilsomt et av de beste vi har prøvd i en mobiltelefon noensinne.

I tillegg til at bildene blir svært bra starter kameraet også svært raskt, og med dedikert kameratast i tillegg tar det ikke mer enn fire sekunder fra du trykker på knappen for å starte kameraet til bildet er lagret på minnekortet. Dette er en strålende telefon for deg som har råd til å legge ut de 4300 kronene den koster.
Les vår test av Sony Ericsson Arc

Sony Ericsson Xperia Neo Xperia Neo er en mindre og mer kompakt Android-telefon, og har en skjerm på 3,7 tommer. I likhet med storebror Arc har også denne fått Bravia-teknologien og et knallbra skjermbilde.

Den er ellers veldig lik Xperia Arc på de fleste områder. Du får nøyaktig samme kameramaskinvare, like mye arbeidsminne og den samme Snapdragon-prosessoren. Også her finner du alt av teknologi og den nyeste Android-versjonen.

BEST GRAFIKK:Med doble prosessorer og den beste grafikkbrikken på markedet er Sensation en telefon mange sikler etter. Foto: HTC
BEST GRAFIKK:Med doble prosessorer og den beste grafikkbrikken på markedet er Sensation en telefon mange sikler etter. Foto: HTC Vis mer

I bunn og grunn er det altså kun skjermstørrelsen og designen som skiller denne fra storebror. Prisen må også nevnes her. For å skaffe deg en Xperia Neo må du ut med 3300 kroner, altså tusen kroner mindre enn Xperia Arc.
Les vår test av Sony Ericsson Xperia Neo

LG Optimus Black Det spesielle med Optimus Black er skjermen, som ifølge LG skal være den mest lyssterke på markedet. Fordelene med dette er at du da kan lese den uten problemer selv om solen skinner.

Vi fikk tatt en kjapp titt på Optimus Black i vinter, og vi ble såpass imponert over skjermen at vi ikke kan beskylde LG for å overdrive når de skryter den opp i skyene. Utover skjermen er det muligens designen som er det mest interessante med Black.

Telefonen er overraskende tynn og har et minimalistisk utseende - ikke helt ulikt iPhone 4, med andre ord.

Telefonen er også den første LG-modellen som har fått Wi-Fi Direct, som enkelt og greit betyr at du kan sende filer direkte til andre apparater over Wi-Fi, uten å gå via et aksesspunkt. Optimus Black skal være i butikkhyllene allerede i mai, og får etter hva vi kan forstå en veiledende prislapp på rundt 3500 kroner.
Les vår lyntest av Optimus Black

HTC Incredible S HTCs Incredible S er oppfølgeren til, vel, HTC Incredible. Denne så vi ikke i Norge, men den er farlig lik Desire HD. Forskjellene fra Desire HD er av det subtile slaget: Litt mer arbeidsminne, litt bedre skjerm og små oppgraderinger av spesifikasjonene.

KAMREATELEFON:Sony Ericssons toppmodell har 4,2 tommers skjerm og vanvittig bra kamera. Foto: Sony Ericsson
KAMREATELEFON:Sony Ericssons toppmodell har 4,2 tommers skjerm og vanvittig bra kamera. Foto: Sony Ericsson Vis mer

Det betyr at du får en 4 tommers Super-LCD-skjerm, 768 MB RAM, 1 GHz-prosessor og Adreno 205-grafikk. Du får også den nye Android 2.3-versjonen. Telefonen er på markedet med en prislapp på rundt 4200 kroner.
Les vår lyntest av HTC Incredible S

HTC Desire S Desire S er en oppgradert versjon av fjorårets suksessmodell Desire. Og her har HTC beholdt hovedtrekkene, noe som kan være et lurt grep. Telefonen veier nesten det samme, har like stor skjerm og er generelt veldig lik forgjengeren.

Denne gangen får du imidlertid et chassis som er skåret ut i ett stykke aluminium, på samme måte som HTC Legend. Dette gir en vanvittig bra kvalitetsfølelse.

Innmaten er også byttet ut siden sist, og du får denne gangen andre generasjons Snapdragon, nærmere bestemt MSM8255. Dette er samme systembrikke som Incredible S, noe som innebærer at du får 1 GHz prosessor, 768 MB arbeidsminne og Adreno 205-grafikk.

Nyeste Android-versjon er selvfølgelig på plass. Telefonen er allerede på markedet til en prislapp på rundt 3500 kroner.
Les vår lyntest av HTC Desire S

Ny sjanger! Noen ganger dukker det opp telefoner som ikke passer helt inn i noen andre sjangere, men som heller definerer sin egen. Etter mange år med rykter er endelig Playstation-telefonen Xperia Play i butikkhyllene.

Sony Ericsson Xperia Play Xperia Play er kanskje bedre kjent som "Playstation-mobilen", og den uttrekkbare joypaden levner ingen tvil om hvilken målgruppe denne telefonen har.

BILLIGVERSJONXperia Neo er i bunn og grunn bare en kompakt versjon av Xperia Arc - og koster tusen kroner mindre. Foto: Sony Ericsson
BILLIGVERSJONXperia Neo er i bunn og grunn bare en kompakt versjon av Xperia Arc - og koster tusen kroner mindre. Foto: Sony Ericsson Vis mer

Og spillopplevelsen blir faktisk helt vanvittig mye bedre (i hvert fall i alle spill som ikke er utviklet spesielt for trykkskjerm) med joypad. Mer presis enn dette blir du ikke på en mobiltelefon, og du har også bedre oversikt enn vanlig ettersom joypaden frigjør hele skjermen.  Et veldig naturlig bruksområde for en mobil med joypad er å gjenoppleve gamle klassikere ved å bruke emulatorer.

Spillutvalget er ellers temmelig likt som på en vanlig Android-telefon, men dette vil endre seg drastisk når Sony-tjenesten Playstation Suite lanseres en gang rundt juletider. Her får du i første omgang tilgang til klassiske Playstation 1-titler, men flere solide spillprodusenter har allerede meldt interesse for å produsere titler direkte for Playstation Suite-plattformen.

Det koster som kjent å være kar, og med en prislapp på nærmere 5000 kroner er dette mer en telefon for lekne voksne enn for barnebarna.
Les vår test av Xperia Play

Ny konge i Nokias E-serie Som du kanskje har merket er absolutt alle telefonene vi har nevnt til nå berøringsskjermtelefoner med Android under skallet. Slik har det enkelt og greit blitt i dag. Googles operativsystem har en enorm vekst, og det aktiveres daglig 350 000 nye Android-modeller på verdensbasis.

Det er imidlertid ikke alle produsenter som har kastet seg på Android-bølgen. Verdens største mobilprodusent, altså Nokia, holder seg til sitt eget Symbiab^3-system frem til de på sikt går over til Microsoft Windows Phone 7.

Nokia E6 Nokia E6 er en av de mest etterlengtede modellene på lang tid. Dette er nemlig oppfølgeren til de svært populære telefonene i E-serien, altså E71 og E72. Til tross for at du her verken får diger skjerm eller Android, gleder vi oss veldig mye til å få kloa i Nokia E6.

LYSSTERK: Optimus Black har ifølge LG den mest lyssterke skjermen i verden. Foto: LG
LYSSTERK: Optimus Black har ifølge LG den mest lyssterke skjermen i verden. Foto: LG Vis mer

Her får du en slank og elegant design, kombinert med et lite - men funksjonelt - fulltastatur. Du får også den nyeste Symbian^3-versjonen med nytt menysystem.

Et av de sterkeste argumentene for å kjøpe en Nokia-telefon i dag er at du får gratis navigasjonsprogramvare og gratis kart for hele verden med på kjøpet. At programvaren også er svært bra burde veie tungt for de som er ute etter en telefon å finne frem med. E-serien har også rykte på seg for å ha usannsynlig lang batteritid, og vi håper dette er en tradisjon som er tatt med videre til E6.
Telefonen skal være i butikkhyllene rundt juni, og vil ha en utsalgspris på rett over 3000 kroner.
Les mer om Nokia E6 her

Artikkelen er levert av Mobili.no

Les også:
Super PC-skjerm til hobbyfotografer
Test av iPad 2
Slik bygger du nettverk på LinkedIn

BRA MASKIN:Incredible S har stor skjerm og hissig maskinvare. Foto: HTC
BRA MASKIN:Incredible S har stor skjerm og hissig maskinvare. Foto: HTC Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

MORSOMST:Xperia Play er den morsomste telefonen vi har prøvd.  Sony Ericsson
MORSOMST:Xperia Play er den morsomste telefonen vi har prøvd. Sony Ericsson Vis mer
OPPFØLGER: Desire S er oppfølgeren til fjorårets suksessmodell Desire. Foto: HTC
OPPFØLGER: Desire S er oppfølgeren til fjorårets suksessmodell Desire. Foto: HTC Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media