Disse vinene må du ha i kjelleren

Ti viner som holder høy kvalitet .

RØDVIN: Ch. les Ormes Sorbet 2005 Foto: Peter Berg HM-foto
RØDVIN: Ch. les Ormes Sorbet 2005 Foto: Peter Berg HM-foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For å kunne lagre vin, må du ha gode lagringsforhold. Og når vinen har ligget noen år, skiller den ofte ut bunnfall. Da må du dekantere vinen.

Men hvorfor skal du lagre vin? Jo, det er flere grunner til det. Kommer du opp på høyere kvalitetsnivåer, er vinene som unge ofte veldig kompakte og knytte, og de gir lite av seg selv både på lukt og smak. Lar du sånne viner få noen år i kjelleren, vil de åpne seg opp og by på mer av seg selv.

De kjemiske prosessene som foregår under lagringen sørger også for at vinene utvikler mer spennede og sammensatte aromaer. For rødviners del, som gjerne har veldig tydelige garvestoffer som unge, vil også lagringsprosessen slipe disse ned slik at vinene blir rundere og mer behagelige å drikke.

Da vi skulle plukke ut et knippe med lagringsdyktige viner, gikk vi ikke for de aller dyreste vinene. Ei heller hadde vi som mål at vinene skal kunne lagres lengst mulig (med mulig unntak for portvinen). Nei, vi har sett etter viner vi mener holder veldig god kvalitet i forhold til prisen, og som også kan lagres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer