EN KLASSISK FIASCO: Men det gjelder flaska, ikke innholdet. Scopetani Chianti 2010 får en femmer i vintesten.
EN KLASSISK FIASCO: Men det gjelder flaska, ikke innholdet. Scopetani Chianti 2010 får en femmer i vintesten.Vis mer

Disse vinene passer til alle typer pizza - også Grandiosa

Og den behøver ikke være italiensk, sier vineksperten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[bilde, right]• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Vin er kanskje ikke det mest naturlige valget når det kommer til drikke sammen med pizza her hjemme.

Brus og øl står nok for en stor del av konsumet, og det er neppe mange som tenker nevneverdig over kombinasjonen av mat og drikke.

Ser vi derimot til et land som Italia, er det helt naturlig å drikke et glass vin også til pizzaen.

Deig, tomatsaus og ost

Pizza kan være så mangt. Fellesnevneren er vel bare deig, tomatsaus og ost stekt i ovn.

Om testen

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene.Alle viner har en utgangsverdi på 50 poeng.

Slik tolkes poengene

50 - 59: En uakseptabel vin. Dømt nord og ned.60 - 69: En under gjennomsnittlig vin med merkbare mangler.70 - 79: En middels vin på alle måter. Uten særpreg.80 - 89: God til meget god vin. Uten merkbare feil eller mangler.90 - 95: En fremragende vin av eksepsjonell kompleksitet og karakter.96 - 100: Ekstraordinær vin med alt som forventes av en klassisk vin i sitt slag.Kilde: erobertparker.com

Utenom dette er det fritt fram for hva som blir lagt på. Skalldyr, kjøtt, grønnsaker, krydder, sauser, tykk bunn eller tynn bunn, variasjonene er uendelige. [bilde]

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn