TEST AV VINTERVOTTER: Fem testfamilier har testet ni ulike typer vintervotter for barn. Mathias Thyve i full gang med testingen. Foto: Siv Anita Thyve
TEST AV VINTERVOTTER: Fem testfamilier har testet ni ulike typer vintervotter for barn. Mathias Thyve i full gang med testingen. Foto: Siv Anita ThyveVis mer

Disse vottene er best for barna

Vi har testet ni forskjellige vintervotter for barn.

Foreldre & Barn har nylig testet vinterluer, og nå har turen kommet til vintervotter. Vi foreldre ønsker jo at barna skal være godt kledd fra innerst til ytterst, og at de skal ha sko som er gode og varme.

Testfamilier Fem testfamilier har testet ni ulike typer vintervotter for barn. De er av den typen som har et tett skall på utsiden og fôr på innsiden.

Vi har samlet inn votter fra de kjente merkevarene med distribusjon i barneutstyrsbutikker og sportsbutikker. Ettersom vottene ble samlet inn for en stund siden, var vi litt for tidlig ute til å få votter fra kleskjedebutikkene slik som H&M og Cubus.

Vi hadde også med votter fra Helly Hansen i testen, men her var størrelsene så store at vi ikke fikk gjennomført testen godt nok.

Testen Dette er en brukertest der vi har rekruttert fem testfamilier fra hele landet. Vottene er testet i størrelse fire år. Familiene har testet vottene i en periode på fire uker.

Dette er testfamiliene:
Marit Nordlien med datteren Mille Kjell Keogh med sønnen Sebastian Elisabeth Sørli med sønnen Sverre Siv Anita Thyve med sønnen Mathias Hanne Andersen-Ranberg med datteren Silje.
Kriterier Først og fremst må vottene være tørre og varme i alle typer vintervær. Passform er også viktig. Er den dårlig, får barna problemer med gripeevnen, og da går vottene fort av når spaden skal plukkes opp. I tillegg har vi også sett på holdbarhet og hvor lette de er å ta på. Til slutt har vi sjekket ut hvor lett de tørker.

Pris er ikke med i vurderingen.

Resultatet Votter til barn har blitt ganske avanserte greier, og de beste i denne testen har egenskaper fullt på høyde med tekniske votter til voksne. Både måten de er sydd på og materialvalg (skulle egentlig bare mangle).

Det er bare ørsmå detaljer som skiller de to på toppen: Hestra og Isbjørn. Tett bak følger Polarn O. Pyret og Reima. Det skal sies at testfamiliene hadde favoritter blant alle disse fire.

Vi har kåret Hestra til vinner. Først og fremst fordi vottene er gjennomførte i kvalitet og utforming, i tillegg til at de er utstyrt med skikkelig membran. Vottene skåret bra, og svært bra på nesten alle kriteriene. Med enda bedre gripeevne hadde dette blitt seks på terningen.

På bunnen har vi to vottepar: Troll og Reflex, der Reflex kom litt dårligere ut enn Troll. Det vi trakk mest for på disse, var dårlig passform. Det skal sies at Reflex er testens desidert billigste votter.

Til bruk tidlig på høsten Tor Olav Sunde er kategorisjef hos barneutstyrskjeden Barnas Hus, og Reflex er kjedens eget merke. I en kommentar til testresultatet forklarer han at den aktuelle votten er en prisgunstig kampanjeartikkel og er ment solgt og brukt tidlig om høsten.

- Den er beklageligvis derfor ikke produsert etter vår normale standard, med vanntette og tapede sømmer og med vinterfôr. Ytterstoffet holder imidlertid god kvalitet med 5000 mm vannsøyle og er vanntett, avslutter Sunde.

Foreldre & Barn har også testet årets vinterdresser til barn.

Les også:

Stor guide til flere votter

TESTBARNA: Silje Trollsas, Sverre Sørli, Mathias Thyve og Mille Nordlien hardtester vottene. Foto: Hanne Andersen-Ranberg, Elisabeth Sørli, Siv Anita Thyve og Marit Nordlien
TESTBARNA: Silje Trollsas, Sverre Sørli, Mathias Thyve og Mille Nordlien hardtester vottene. Foto: Hanne Andersen-Ranberg, Elisabeth Sørli, Siv Anita Thyve og Marit Nordlien Vis mer

Slik kler du barna riktig

Så lite kulde tåler barna.

8 tegn på at barnet ditt er deprimert

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Hestra Gore-Tex Holder hendene tørre og varme. Karakter: 5/6 Pris: 316 Isbjørn of Sweden God passform og slitestyrke. Karakter: 5/6 Polarn O. Pyret Varme votter som er svært enkle å ta på. Karakter: 4/6 Pris: 249 Reima tec + Her holder barna seg tørre og varme. Karakter: 4/6 Pris: 299 Didriksons Godt grep, men trange å få på. Karakter: 3/6 Pris: 167 Bergans Varme votter som holder hendene tørre. Karakter: 3/6 Pris: 220 Ticket to heaven Bra passform og lette å ta på. Litt i kaldeste laget. Karakter: 3/6 Pris: 269 Troll Collection Løs passform og litt våte, men pluss for skikkelig ullfôr. Karakter: 2/6 Pris: 299 Reflex Litt kalde og våte, men enkle å ta på. Karakter: 2/6 Pris: 149