STERKT PLUSS SØTT ER GODT: Hva slags vin kan jeg drikke til sterk mat? Riesling! Og gjerne en riesling som har litt sødme i seg. Det er nemlig sødmen som gjør at vinene egner seg utmerket til mat med chili og annet krydder. Her serveres en deilig lefse med godt krydrete kyllingbiter. Foto: Lisbeth Michelsen
STERKT PLUSS SØTT ER GODT: Hva slags vin kan jeg drikke til sterk mat? Riesling! Og gjerne en riesling som har litt sødme i seg. Det er nemlig sødmen som gjør at vinene egner seg utmerket til mat med chili og annet krydder. Her serveres en deilig lefse med godt krydrete kyllingbiter. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Dobbel terningkast seks til disse rieslingene

Disse takler et bredt spekter av retter hvor tørre viner faller igjennom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Søte viner har for mange et begrenset bruksområde. Dessertviner inneholder som regel veldig mye sukker og har som regel moderat friskhet. Dette innsnevrer mulighetene for å kombinere vinene med mat og også hvor mye man kan drikke uten at det blir klissete og kvalmende. Det finnes derimot flere kategorier som kombinerer sødme med balanserende syre, noe som gjør vinene langt mer interessante og anvendelige.

Tyskland er uten tvil det førende landet da det kommer til søte og halvtørre viner. Kategoriene spätlese og auslese betyr at druene er sent høstet og har en viss modningsgrad og mostvekt ved innhøsting. Gjæringsprosessen avbrytes deretter uten at alt sukkeret gjæres til alkohol, noe som resulterer i viner med restsukker og sødme.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn