Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dobbel terningkast seks til disse rieslingene

Disse takler et bredt spekter av retter hvor tørre viner faller igjennom.

STERKT PLUSS SØTT ER GODT: Hva slags vin kan jeg drikke til sterk mat? Riesling! Og gjerne en riesling som har litt sødme i seg. Det er nemlig sødmen som gjør at vinene egner seg utmerket til mat med chili og annet krydder. Her serveres en deilig lefse med godt krydrete kyllingbiter. Foto: Lisbeth Michelsen
STERKT PLUSS SØTT ER GODT: Hva slags vin kan jeg drikke til sterk mat? Riesling! Og gjerne en riesling som har litt sødme i seg. Det er nemlig sødmen som gjør at vinene egner seg utmerket til mat med chili og annet krydder. Her serveres en deilig lefse med godt krydrete kyllingbiter. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer

Søte viner har for mange et begrenset bruksområde. Dessertviner inneholder som regel veldig mye sukker og har som regel moderat friskhet. Dette innsnevrer mulighetene for å kombinere vinene med mat og også hvor mye man kan drikke uten at det blir klissete og kvalmende. Det finnes derimot flere kategorier som kombinerer sødme med balanserende syre, noe som gjør vinene langt mer interessante og anvendelige.

Tyskland er uten tvil det førende landet da det kommer til søte og halvtørre viner. Kategoriene spätlese og auslese betyr at druene er sent høstet og har en viss modningsgrad og mostvekt ved innhøsting. Gjæringsprosessen avbrytes deretter uten at alt sukkeret gjæres til alkohol, noe som resulterer i viner med restsukker og sødme.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?