Dobbelt så mange Lexus-SUV på norske veier!

Lexus' nye NX 300h var utsolgt allerede før den kom til Norge. Men nå har importøren fått tak i flere.

GODT LEVERT: Vi har som en av de første bilredaksjonene i landet prøvekjørt Lexus NX, og den imponerte oss.  FOTO: Lexus
GODT LEVERT: Vi har som en av de første bilredaksjonene i landet prøvekjørt Lexus NX, og den imponerte oss. FOTO: LexusVis mer

Dinside: Telefonen har knapt stått stille hos de seks Lexus-forhandlerne i Norge etter at prisene på den nye NX 300h ble offentliggjort.

Allerede etter to uker var 150 biler revet bort, noe som er et høyt tall med tanke på prisen, og også tatt i betraktning av at det japanske premium-merket totalt sett solgte i overkant av 500 biler i fjor.

Vi i Dinside var blant de første som prøvekjørte bilen, og kan så langt fastslå at det var mye å glede seg over.

Går for dobling Hybrid-SUV-en koster fra 523 500 kroner, men det har likevel ikke hindret at 200 kunder allerede har bestilt bilen.

Lexus regner med at flesteparten er kunder som ikke har kjørt merket tidligere. Ventetiden blir kortere når importøren nå kommer med gladmeldingen om at de får opp mot 300 biler i år.

- Det er med stor glede vi kan bekrefte at vi får en dobling av antall biler for levering i 2014, sier en oppglødd Lexus-sjef i Norge, Jan Christian Holm.

Med denne modellen tar merket sikte på 10-15 prosent markedsandel i sitt segment, når bilen kommer til Norge i månedsskiftet september/oktober.

Allerede i april kunne vi fortelle det meste om nykommeren, så hvis du vil ha flere detaljer henviser vi dit. Litt kjøtt på benet skal du likevel få:
 
Lexus NX 300h er en ren hybrid-SUV med to el-motorer og en bensinmotor. Til sammen yter de 197 hestekrefter, og bilen har et gjennomsnittlig forbruk på 0,51 l/mil. CO2-utslippet er imponerende lave 117 g/km.

Det lave utslippet er en av fakorene som er med på å holde prisen lav, og sammenligner man hva man får for pengene i forhold til hos konkurrentene, så er bilen utvilsomt et godt kjøp.

Dette er likevel ikke den første hybrid-SUV-en Lexus har laget, men kommer definitivt til å bli den mest solgte.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

SKAFFET FLERE BILER: Jan Christian Holm i Lexus Norge har nå fått bekreftet at han får dobbelt så mange biler til landet i år.   Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK / DINSIDE
SKAFFET FLERE BILER: Jan Christian Holm i Lexus Norge har nå fått bekreftet at han får dobbelt så mange biler til landet i år. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK / DINSIDE Vis mer