Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dobler lagringsplassen på MacBook Air

Få 128 GB ekstra i en fei.

SPESIELL MINNEBRIKKE: Storedge benytter minnekortleseren i Mac-en, omtrent som vanlig minnebrikke altså. Foto: PNY
SPESIELL MINNEBRIKKE: Storedge benytter minnekortleseren i Mac-en, omtrent som vanlig minnebrikke altså. Foto: PNY Vis mer

DinSide.no: Begynner disken på Macen din å bli full? Da har vi gode nyheter.

Minneprodusenten PNY har nemlig laget et nytt lagringsmedium kalt StorEDGE, som er spesiallaget for bruk på MacBook Pro og 13" MacBook Air. Det nye lagringsmediet puttes i Mac-ens minnekortleser, og gir brukeren enten 64 eller 128 GB med ekstra lagringsplass.

Har du for eksempel en MacBook Air med 128 GB SSD, kan du altså i en håndvending øke kapasiteten til det dobbelte.

Lagringsmediet har en utforming som gjør at det så vidt stikker ut av minnekortleseren, i motsetning til standard SD-kort som stikker temmelig langt utenfor. Dermed passer det bedre som en permanent lagringsløsning enn et SD-kort med tilsvarende kapasitet.

Hva med PC-brukerne? Å bruke et SD-kort for å utvide lagringsplassen er forøvrig et smart tips også for PC-brukere. Mange PC-er har dype kortlesere som skjuler kortet i sin helhet når det er puttet inn.

Enn så lenge kan imidlertid ikke PC-brukerne bruke StorEDGE.

StorEDGE er allerede på plass i norske butikker, prisene starter på 549 kroner for 64 GB-utgaven, og 899 kroner for 128 GB-utgaven, ifølge Prisjakt.no.

Til sammenligning er det mulig å få 128 GB SDXC-kort fra 566 kroner.

Denne saken ble opprinnelig publisert på DinSide.no. Sjekk også ut følgende saker:

Verdens største minneplugg
USM - smarte lagringsmoduler