LANGT FRA HJEMMEBRENT: Den særegne grappaen er både hatet og elsket her i landet, men har definitivt sin trofaste tilhengerskare. Foto: Food Collection / NTB Scanpix
LANGT FRA HJEMMEBRENT: Den særegne grappaen er både hatet og elsket her i landet, men har definitivt sin trofaste tilhengerskare. Foto: Food Collection / NTB ScanpixVis mer

Vintest grappa

Drikken er Italias stolthet. Dette er flaskene du bør kjøpe

Vakre flasker i ulike varianter gjør seg godt i ethvert barskap.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den særegne grappaen er både hatet og elsket her i landet, men har definitivt sin trofaste tilhengerskare.

Den karakteristiske smaken som enkelte forbinder med hjemmebrent må nok ta skylden for dette, selv om produktene befinner seg i hver sin ende av skalaen kvalitetsmessig.

Grappa lages på restene etter vinproduksjonen som gir den en umiskjennelig rustikk smak som tydeligvis splitter folket.

Et brennevin for puristene

Dette i tillegg til at den som oftest ikke er fatlagret og da heller ikke har noen maskerende eikepreg, gjør den til et brennevin for puristene.

Selv med dette utgangspunktet kan grappa variere enormt i smak og aroma og i bedre utgaver være både komplekst og elegant.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn