Dristig bruk av glass i fjellet

Nye takter på gammel grunn.

GLASSKLAR: Den lange, smale fjellhytta på setervollen i Rondane er tegnet av Kim Skaara i Skaara Arkitekter As i Oslo. FOTO: Espen Grønli
GLASSKLAR: Den lange, smale fjellhytta på setervollen i Rondane er tegnet av Kim Skaara i Skaara Arkitekter As i Oslo. FOTO: Espen Grønli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byggherrene ville ha en familiehytte som åpnet seg generøst mot den barske fjellnaturen i Gudbrandsdalen. De ville både bo i naturen og ha det komfortabelt, selv når vinterstormen uler rundt den langstrakte bygningen.

Hytta ligger utsatt til på toppen av en slak ås på nesten tusen meter over havet.

Glasskarnapp Fra yttergangen kan man se tvers igjennom hytta, og man får en panoramautsikt over fjellnaturen omkring.

Dette er mulig fordi arkitekt Kim Skaara har laget et gedigent glassknapp som strekker seg over hele fronten av spisestue- og kjøkkenområdet.

Lekkert utsiktsrom Den dristige bruken av glass gjør utbygget til et attraktiv rom å oppholde seg i, til alle årstider. Ikke minst på klare, månelyse kvelder kan stemningen bli magisk. På grunn av alt glasset, som også strekker seg til litt av taket, er det som om man sitter utendørs i det blålige nattemørket.

Krevende glassarbeider De avanserte glassarbeidene er utført av glassmester Ketil Gulbrandsen, som blant annet også har gjort de omfattende glassarbeidene på Mortensrud kirke i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer