Dristig hotell i Antwerpen

Kvinneøyne følger deg i alle rom.

HIMMELSK: Motivene på sengegavlene minner oss om Belgias verdensberømte malerkunst. Innredningen er tegnet av israelske  Baranowitz Kronenberg Architecture LTD. Foto: Epoque Hotels
HIMMELSK: Motivene på sengegavlene minner oss om Belgias verdensberømte malerkunst. Innredningen er tegnet av israelske Baranowitz Kronenberg Architecture LTD. Foto: Epoque HotelsVis mer

Allerede i resepsjonen på Sir Plantin Hotel møtes du av granskende blikk fra Antwerpens og Belgias gylne, historiske fortid.

Slik fortsetter det - med sterke, maleriske motiver på veggene i lobbyen, spisesalen og ikke minst de oppsiktsvekkende soverommene.

Perlehotell Både farger, interiørdetaljer og ikke minst de enorme historiske motivene på sengegavlene kan sette en støkk i deg.

Alt er signert Tel Aviv-baserte Baranowitz Kronenberg Architecture, et firma som også har tegnekontor i trendy Amsterdam.

RÅ MIKS: Loungeområdet preges også av uttykksfull, moderne design.  Foto: Epoque Hotels
RÅ MIKS: Loungeområdet preges også av uttykksfull, moderne design. Foto: Epoque Hotels Vis mer

- Dette er en sjelden, vidunderlig perle av et hotell, sier antropolog Gunn-Helen Øye til Klikk.no

- Det er dristig å krydre et avantgardehotell med sakrale elementer som nonner. Antwerpen har en stolt, kunsthistorisk fortid, og det rimer godt å våkne og åpne øynene i så utsøkte rom i nettopp denne byen.

Midt i byen - Ved siden av elementer som er små remindere om fortiden, har hotellet også sjeldne og dristige objekter som har future i seg. Slik som den livaktige Edderkopplampen.

Sir Plantin Hotel ligger for øvrig sentralt i Antwerpen, like ved inngangen til det historiske Zurenborg-distriktet og i nærheten av den praktfulle, gamle sentralbanestasjonen.

ØYE FOR DESIGN: Allerede i resepsjonen legger du merke til de historiske maleriene og de barske fargekombinasjonene.  Foto: Epoque Hotels
ØYE FOR DESIGN: Allerede i resepsjonen legger du merke til de historiske maleriene og de barske fargekombinasjonene. Foto: Epoque Hotels Vis mer

Området har også handlegater, zoologisk hage og trendy restauranter.

Prisnominert - Vi tenker på dette nyåpnede hotellet som bransjens "James Bond"-hotell, sier Epoque Hotels-kjedens representant Juan Palmada.

- Men i stedet for pistol er vi utrustet med sølvfat, designmøbler og uttrykksfull dekor.

Palmada hevder også at dette er Antwerpens første ordentlige avantgarde designhotell, og at det setter en ny standard og er forbilde for annen hotellinnredning i byen.

DELIKAT: Også i det rustrøde rommet er det granskende blikk.  Foto: Epoque Hotels
DELIKAT: Også i det rustrøde rommet er det granskende blikk. Foto: Epoque Hotels Vis mer

Av den grunn er det også nominert til utmerkelsen IFMA Facility Award for 2011.

Attraksjoner i Antwerpen Unik bebyggelse: Zurenborg-området fra 1894-1906 har en utsøkt samling byhus i Art Nouveau-stil. Ikke gå glipp av det sjarmerende «De Zonnenbloem»-huset av arkitekt Jules Hofman Et nytt ikon: Det nye, seksti meter høye kulturhustårnet MAS er et landemerke og er allerede blitt en snakkis. Diamantdistriktet: Antwerpen er fortsatt verdens diamanthovedstad, og alt foregår omkring Pelikaanstraat ved den gamle sentralstasjonen. Avansert arkitektur: Den modernistiske justisbygningen tegnet av prestisjetunge Richard Rodgers Partnership, er som en liten skog av teltformete tårn. Rubens: Huset til mestermaleren Peter Paul Rubens i Wapper Rubensstraat er også et must. Shopping: Av de mange trendy handlegatene er Meir-promenaden den travleste.
Les også: Fargesprakende Hotel Pantone i Brussel
Glitrende iglo-hotell
Innred i industristil
Slik blir hyttemarkedet i 2011

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TØFF TONE: Lime og gulgrønt er årets trendfarger. Foto: Epoque Hotels
TØFF TONE: Lime og gulgrønt er årets trendfarger. Foto: Epoque Hotels Vis mer
KUL MIKS: Den oppsiktsvekkende Edderkopplampen fra Moooi pryder spisesalen. Den finner du også i Litteraturhuset i Oslo. «Emco» aluminiumslamper designet av Philippe Starck.  FOTO: Epoque Hotels
KUL MIKS: Den oppsiktsvekkende Edderkopplampen fra Moooi pryder spisesalen. Den finner du også i Litteraturhuset i Oslo. «Emco» aluminiumslamper designet av Philippe Starck. FOTO: Epoque Hotels Vis mer