Dristig hotell i Antwerpen

Kvinneøyne følger deg i alle rom.

HIMMELSK: Motivene på sengegavlene minner oss om Belgias verdensberømte malerkunst. Innredningen er tegnet av israelske  Baranowitz Kronenberg Architecture LTD. Foto: Epoque Hotels
HIMMELSK: Motivene på sengegavlene minner oss om Belgias verdensberømte malerkunst. Innredningen er tegnet av israelske Baranowitz Kronenberg Architecture LTD. Foto: Epoque Hotels Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i resepsjonen på Sir Plantin Hotel møtes du av granskende blikk fra Antwerpens og Belgias gylne, historiske fortid.

Slik fortsetter det - med sterke, maleriske motiver på veggene i lobbyen, spisesalen og ikke minst de oppsiktsvekkende soverommene.

Perlehotell Både farger, interiørdetaljer og ikke minst de enorme historiske motivene på sengegavlene kan sette en støkk i deg.

Alt er signert Tel Aviv-baserte Baranowitz Kronenberg Architecture, et firma som også har tegnekontor i trendy Amsterdam.

- Dette er en sjelden, vidunderlig perle av et hotell, sier antropolog Gunn-Helen Øye til Klikk.no

- Det er dristig å krydre et avantgardehotell med sakrale elementer som nonner. Antwerpen har en stolt, kunsthistorisk fortid, og det rimer godt å våkne og åpne øynene i så utsøkte rom i nettopp denne byen.

Midt i byen - Ved siden av elementer som er små remindere om fortiden, har hotellet også sjeldne og dristige objekter som har future i seg. Slik som den livaktige Edderkopplampen.

Sir Plantin Hotel ligger for øvrig sentralt i Antwerpen, like ved inngangen til det historiske Zurenborg-distriktet og i nærheten av den praktfulle, gamle sentralbanestasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer