Drivstoff-streik kan gi flykaos i morgen

Frist til midnatt med å bli enige.

MULIG STREIK:  Om partene ikke blir enige før midnatt, kan det bli drivstoff-streik ved Oslo lufthavn fra i morgen tidlig. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MULIG STREIK: Om partene ikke blir enige før midnatt, kan det bli drivstoff-streik ved Oslo lufthavn fra i morgen tidlig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Oslo Lufthavn (OSL)  forbereder seg på en mulig streik hos de som tanker og leverer drivstoff til flyplassen etter at det er brudd i  meklingen mellom Parat og Norsk Industri om revisjon av oljetransportavtalen.

- Meklingen er inne i siste dag. Partene har frist fram til midnatt med å komme til en enighet, sier forhandlingsleder Turid Svensen i Parat. Fordi partene nå er i mekling, har hun ikke lov til å uttale seg om hvordan meklingen går.

- Hvis meklingen ikke fører fram har vi i første omgang tatt ut 33 ansatte ved Gardermoen Fuelling Services AS, som utfører tanking av fly ved Oslo Lufthavn, sier hun.

En eventuell streik trer i kraft fra i morgen klokka 6.

- Om det blir streik vil det bli forsinkelser og kanselleringer. Vi ber alle passasjerer om å forholde seg til sitt flyselskap for informasjon om sin reise, sier pressetalsmann Lasse A. Vangstein ved OSL.

Ifølge Vangstein er det vanskelig å si hvor store konsekvenser streiken vil få.

- Det vil påvirke luftfarten til og fra Oslo lufthavn, men i hvor stort omfang er det vanskelig å svare på. Det kommer an på hvordan flyselskapene løser dette. Mange har mulighet til å fylle drivstoff andre steder, og mange vil nok sørge for å gjøre det, spesielt på kortruter, sier han.