Dro på to måneders bryllupsreise - uten ektemannen

- Noe av det beste jeg har gjort, sier Stephanie Allison (31).

PÅ BRYLLUPSREISE: Stephanie Allison dro på en to måneders bryllupsreise, blant annet til Island, helt alene. Foto: Privat
PÅ BRYLLUPSREISE: Stephanie Allison dro på en to måneders bryllupsreise, blant annet til Island, helt alene. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Bryllupsreise. Du ser det sikkert for deg, hvite duker, romantiske middager, masse stearinlys, hand i hand på stranda. Dype forelskede blikk. Sånne ting.

TRIVES: Stephanie Allison trives utmerket med å være eneste deltager på sin egen bryllupsreise. Ni land skal hun innom før hun reiser hjem til mannen hun giftet seg med for tre måneder siden. 
TRIVES: Stephanie Allison trives utmerket med å være eneste deltager på sin egen bryllupsreise. Ni land skal hun innom før hun reiser hjem til mannen hun giftet seg med for tre måneder siden.  Vis mer

Det var ikke akkurat den løsningen australske Stephanie Allison valgte etter at hun giftet seg med sin Doug i Kroatia 27. september i år.

Stephanie reiste nemlig ut på en to måneders tur helt alene - med full støtte av sin ektemann. Og - hun angrer ikke et sekund.

På sin Facebook-konto legger hun ut stort og smått fra sin single bryllupsreise, og har nettopp - i skrivende stund - landet i London etter å ha vært noen dager på Island.

Det var der - London - Dagbladet fikk tak i den nybakte bruden.

- Jeg savner Island allerede. Det er fantastisk der, jeg følte meg hjemme, sier hun begeistret til Dagbladet.

Hun begynner å bli vant til å snakke med media. Den uvanlige bryllupsreisen hennes begynner å gå viralt. Stephanie begynner å få mange følgere - både på Instagram og ikke minst på YouTube-kontoen sin.

Ikke til Norge

Etter bryllupet i Kroatia reiste Stephanie til Tyskland, Sveits, Island, Tsjekkia, Frankrike, Østerrike, Belgia, Island. Og er altså nå i England, fortsatt på bryllupsreise.

- Etter å ha sett Island, skulle jeg gjerne reist til Norge også, men det får bli en annen gang. Nå går reisen min mot slutten, sier hun til Dagbladet.

BRYLLUPET: For tre måneder siden giftet Stephanie og Doug seg i Kroatia. Siden har hun stort sett vært på bryllupsreise - alene. Foto: Privat
BRYLLUPET: For tre måneder siden giftet Stephanie og Doug seg i Kroatia. Siden har hun stort sett vært på bryllupsreise - alene. Foto: Privat Vis mer

Men hvorfor i all verden gjøre det på denne måten, tenker du vel. Hva er vitsen.

Stephanie forklarer.

- Tidligere var jeg veldig redd for å reise alene. Men jeg hadde en god venn som anbefalte meg å bli kvitt den redselen, komme meg ut av komfort-sonen min og gjøre noe med det.

- Jeg følte at hun hadde rett, og at dette var en frykt jeg måtte overkomme, sier hun til news.com.au.

Full støtte

Men hvorfor akkurat på bryllupsreisen?

- Nølende prøvde jeg teorien min på ham. Vi var da forlovet. Jeg forventet ikke overveldende respons. Hvem drar vel på en singel-ferie rett etter at man gifter seg liksom.

- Men han sa at han faktisk hadde tenkt å foreslå akkurat det samme selv. Han mente det var en god ide.

- Han er nok noe misunnelig på noe av det jeg har fått oppleve på denne turen, men mest av alt er han stolt av meg for å utfordre frykten min, at jeg turde å gå ut av min egen komfort-sone, sier Stephanie.

- Og husk at vi var sammen i 13 år før vi giftet oss, legger hun lattermildt til.

- Vi mener begge to at skal vi være lykkelige sammen, må vi være lykkelige hver for oss og kunne følge våre individuelle drømmer også.

- Tror jeg er gal

En rekke aviser og nettsteder har plukket opp Stephanies bryllupsreise og skrevet om den.

Reaksjonene har vært mange.

ELSKET ISLAND: Stephanie Allison forelsket seg i Island, men er fortsatt mest glad i mannen sin. Foto: Privat
ELSKET ISLAND: Stephanie Allison forelsket seg i Island, men er fortsatt mest glad i mannen sin. Foto: Privat Vis mer

- Folk er både overrasket og sjokkert. Noen tror jeg er gal. Det er jo liksom ikke helt vanlig dette, å reise på bryllupsreisen alene. det har vært noen hevede øyenbryn, og alle spør hva mannen min mener om dette, sier Stephanie.

- Men han er en fantastisk person, og støtter meg fullt ut. Og husk, han er min ektemann, han eier meg ikke, jeg kan følge drømmene mine som jeg vil.

- Faktisk er jeg ganske sikker på at dette prosjektet allerede har påvirket forholdet vårt i positiv retning, og at det vil fortsette å gjøre det også etter at jeg kommer hjem, sier hun.

- Denne reisen har hjulpet meg veldig, den er noe av det beste jeg har gjort. Det er godt for ekteskapet også, sier hun.

- Jeg anbefaler alle par å støtte hverandre i å følge sine individuelle drømmer og mål. Det tror jeg vil styrke mange forhold, sier Stephanie Allison.

- Anbefaler du andre å reise på bryllupsreise alene?

- Vel, jeg ser jo at det jeg gjør kanskje ikke passer for alle.

For ordens skyld: Stephanie og Doug er fortsatt lykkelig gift. Og hun begynner å glede seg til å komme seg hjem til ham.

Men kanskje er ikke dette siste gang Stephanie reiser ut i verden alene.

- Jeg føler meg mye mer selvsikker etter å ha gjort dette, overvunnet frykten jeg hadde. Jeg har fortsatt mange drømmer og mål.

- Og som jeg sa, jeg kunne godt tenke meg å komme til Norge en gang, sier hun til Dagbladet.