Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Drømmeferie ble mareritt

Familien Skaare fra Fredrikstad så fram til en drømmeuke i Kroatia. I stedet måtte de tilkalle politiet etter trusler fra utleier.

 FLYTTET:  Dag Erik Skaare (nederst t.v.) og familien leide feriehus gjennom firmaet Novasol. Etter et ublidt møte med utleieren, er de nå innlosjert i en ny bolig. - Eieren er litt eksplosiv, sier Diana Gobin ved Novasols lokale kontor, som trolig vil avslutte samarbeidet med huseieren. Foto: Privat
FLYTTET: Dag Erik Skaare (nederst t.v.) og familien leide feriehus gjennom firmaet Novasol. Etter et ublidt møte med utleieren, er de nå innlosjert i en ny bolig. - Eieren er litt eksplosiv, sier Diana Gobin ved Novasols lokale kontor, som trolig vil avslutte samarbeidet med huseieren. Foto: Privat Vis mer

- Ferien er totalt ødelagt, sier Dag Erik Skaare til Dagbladet.

Forrige lørdag reiste familien til Pula-distriktet i Kroatia. Der hadde de leid feriehus gjennom firmate Novasol.

Familien opplevde tidlig at kontakten med eieren av boligen de leide var svært vanskelig.

Kastet ut Konflikten startet mandag. Da fikk familien besøk av et norsk vennepar som var på vei hjem fra sin ferie. På vei til flyplassen ble det bestemt at venneparet skulle tilbringe kvelden og natta i boligen som familien leide.

Det falt ikke i god jord hos huseieren. I Kroatia er reglene for utleie svært strenge, og dersom flere personer enn angitt i kontrakten oppholder seg i boligen, risikerer eieren å miste lisensen til å leie ut. Familien var fra før 11 personer i huset.

Derfor fikk de beskjed om å pelle seg vekk.

- Vi fikk plutselig besøk av tre menn i eierfamilien. To av dem var veldig hissige og begynte å true meg, sier Skåre.

- Mens de var inne i boligen truet de regelrett til seg både mobiltelefon, GPS og laptop, forteller han.

- Strupetak Familiefaren gikk deretter ut av huset for å komme seg vekk fra situasjonen.

- Men idet jeg satte meg i bilen, ble jeg dratt ut av den ene personen som tok strupetak på meg. Deretter dro de fram en tang, som de forklarte at de skulle klippe av meg både fingre og nese med, dersom jeg ikke ble med til banken for å ta ut pengene, sier han.

Skåre kom seg til slutt unna ved å springe fra stedet. Da ble også lokalt politi tilkalt.

- Da jeg måtte rømme huset, kom sønnene etter meg. De sparket og truet meg og var meget aggressive. Dessverre måtte ungene sitte og se på dette, og de ble kjemperedde og fortvilet over situasjonen. De truet faktisk en av jentene på 15 år og beskyldte henne for å ha stjålet et skilt fra bassenget, sier Dag Erik Skaare.

Politiet fikk roet gemyttene og tilbakelevert verdisakene til familien Skåre. De jobber fremdeles med saken.

Vil avslutte samarbeidet Diana Gobin ved det lokale kontoret til Novasol har jobbet med saken siden hun rykket ut til adressen på mandag.

- Vår klient ringte politiet fordi han var redd. Men det var ingen vitner til hendelsen, og derfor er det fortsatt uklart om angrepet har funnet sted, sier hun.

Likevel forteller hun at firmaets samarbeid med huseieren antagelig avsluttes.

- Eieren er ikke en veldig rolig person. Vedkommende er litt eksplosiv. Vi trenger ikke ha denne typen eiere hvor det oppstår problemer på grunn av oppførselen, sier hun til Dagbladet.

Hun mener konflikten kunne vært unngått dersom eieren hadde blitt varslet om at det kom et par gjester som bare skulle være over natta.

Får ikke pengene tilbake Nå har Fredrikstad-familien blitt innlosjert i et nytt hus, men får ikke tilbake pengene de allerede har betalt.

Årsaken er ifølge Gobin at kontraktens betingelser ble brutt.

- Vi må komme til bunns i denne saken og kommer til å jobbe med den videre ettersom den ikke er avsluttet. Dette er en høyst uvanlig sak, sier pressekontakt Pia Buen i Novasol, som avventer politets rapport om hendelsen.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra lokalt politi.

Skadeleder Camilla Winge i Europeiske Reiseforskring opplyser at de i juli har hatt 15-20 voldstilfeller med nordmenn på ferie i utlandet.

- I alle tilfellene er det menn som har blitt utsatt for dette. Vi ser at dersom det ikke er ran, er det veldig ofte alkohol med i bildet, sier Winge.

- Men ansvarsforsikringen omfatter ikke ting kunder låner, leier eller bruker, forteller hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media