Drømmer du om å sitte slik?

Annenhver nordmann ser fram til ekstra spenning i ferien.

SYDENKOS: Flere vil kose seg i Hellas i sommer, som her ved Lindos-stranda  på ferieøya Rhodos. Foto: John Terje Pedersen
SYDENKOS: Flere vil kose seg i Hellas i sommer, som her ved Lindos-stranda på ferieøya Rhodos. Foto: John Terje PedersenVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Nordmenn elsker det gode liv om sommeren. Favorittaktiviteten er å tilbringe seine kvelder med god mat og drikke, ifølge Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise, som står for en ny ferieundersøkelse om nordmenns ferievaner.

Undersøkelsen byr også på noen koselige overraskelser.

- Nesten annenhver nordmann vil flørte og kose seg med partneren i sommer, så mange ser nok fram til litt ekstra spenning i ferien, sier Berge.

Når det gjelder kosingen, varierer tallene i undersøkelsene. Nesten halvparten av nordlendingene, folk fra Midt-Norge og vestlendingene sier de vil flørte og kose ekstra mye i ferien.

Mens bare 40 prosent av østlendingene og sørlendingene drømmer om mer feriekos. Flere foretrekker å ligge på stranda, lese eller gjennomføre praktiske gjøremål.

Hytta er nordmenns feriefavoritt Alder har også en viss betydning for ferieplanene.

Unge vil heller ligge langflate på stranda, flørte og kose ekstra mye i ferien.

Mens eldre vil spise og drikke godt, fikse ting i hjemmet eller på hytta og bruke tida på å lese.

Hytta er nordmenns feriefavoritt om sommeren. 23 prosent av oss skal tilbringe hovedferien på hytta.

Sommerens mest populære ferieland 19 prosent har sol- og badeferie som hovedferie. Da er det Spania og Hellas som gjelder.

De to landene konkurrerer om å være sommerens mest populære ferieland, etterfulgt av Tyrkia, Kypros, Bulgaria, Kroatia, Egypt, Thailand, Italia og Portugal, viser en oversikt fra Finn/reise over de mest søkte landene hittil i år.

Etter fjorårets dårlige sommervær her hjemme, planlegger flere å reise til utlandet denne sommeren.

Men overraskende nok: 30 prosent har ikke bestilt sommerens ferie ennå.